Χάκαραν τους λογαριασμούς του Facebook στο Twitter και στο Instagram

Χάκαραν τους λογαριασμούς του Facebook στο Twitter και στο Instagram Facebook Twitter
0

Οι λογαριασμοί του Facebook στο Τwitter και στο Instagram έγιναν στόχος μιας ομάδας χάκερς, την Παρασκευή το απόγευμα.

Οι χάκερς OurMine, πέτυχαν μάλιστα να καταλάβουν τους λογαριασμούς Twitter και Instagram και Messenger, γράφοντας μηνύματα που έλεγαν «ακόμα και το Facebook είναι επικίνδυνο». Οι λογαριασμοί έχουν πλέον αποκατασταθεί.

Οι OurMine ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις του είναι μια προσπάθεια να δείξουν τις ευπάθειες στον κυβερνοχώρο. Τον Ιανουάριο κατέλαβαν πάνω από δώδεκα λογαριασμούς ομάδων στην Αμερικανική Εθνική Λίγκα Ποδοσφαίρου. Η ομάδα δημοσίευσε μια δήλωση στο λογαριασμό Twitter του Facebook. «Γεια σας, είμαστε οι OurMine. Λοιπόν, ακόμα και το Facebook χακάρεται, αλλά τουλάχιστον η ασφάλεια τους είναι καλύτερη από το Twitter». Στους λογαριασμούς του Facebook στο Messenger και στο Instagram δημοσίευσαν μια φωτογραφία με το σήμα των OurMine.

Χάκαραν τους λογαριασμούς του Facebook στο Twitter και στο Instagram Facebook Twitter

Η ιστοσελίδα του Facebook δεν χακαρίστηκε. Το Twitter επιβεβαίωσε ότι η πειρατεία πραγματοποιήθηκε μέσω τρίτου και ότι οι λογαριασμοί κλείδωσαν μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα. «Μόλις ενημερωθήκαμε για το θέμα, κλείσαμε τους λογαριασμούς και συνεργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας στο Facebook για να τους αποκαταστήσουμε», ανέφερε το Twitter.

Οι OurMine είναι μια ομάδα χάκερς με έδρα στο Ντουμπάι και έχει επιτεθεί στο παρελθόν στους λογαριασμούς εταιρειών και ατόμων υψηλού προφίλ. Στο παρελθόν, οι χάκερς είχαν παραβιάσει τους λογαριασμούς του ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, του διευθύνοντος στελέχους της Google, Sundar Pichai, και των εταιρικών λογαριασμών του Netflix και του ESPN.

Η ομάδα ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις της έχουν σχεδιαστεί για να δείχνουν πόσο μεγάλη είναι η έλλειψη ασφάλειας. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστροφή από το Ψυχρό Πόλεμο: Σοβιετικός δορυφόρος του 1972 αναμένεται να πέσει στη Γη μετά από 53 χρόνια

Τech & Science / Επιστροφή από τον Ψυχρό Πόλεμο: Σοβιετικός δορυφόρος του 1972 αναμένεται να πέσει στη Γη μετά από 53 χρόνια

Το διαστημικό σκάφος Kosmos 482, αποτυχημένη αποστολή προς την Αφροδίτη, ενδέχεται να επανεισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαΐου
LIFO NEWSROOM
Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM