Υπόθεση Novartis: Εξαίρεση Πλεύρη από την προανακριτική ζητά ο Παπαγγελόπουλος

Υπόθεση Novartis: Εξαίρεση Πλεύρη από την προανακριτική ζητά ο Παπαγγελόπουλος Facebook Twitter
0

Την εξαίρεση του βουλευτή Θάνου Πλεύρη από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Novartis ζητά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με σημερινή δήλωσή του.

Παράλληλα, αναφέρει ότι θα ενημερώσει επισήμως τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον ελληνικό λαό «για όλες τις συνειδητές και απροκάλυπτες παραβιάσεις του Συντάγματος, για όλα τα επικίνδυνα για τη Δημοκρατία κοινοβουλευτικά και νομικά πραξικοπήματα και για όλες τις άθλιες μεθοδεύσεις σε βάρος μου».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Πληροφορήθηκα από την εφημερίδα "Kυριακάτικη Δημοκρατία" ότι ο κ. Σαμαράς πριν λίγα χρόνια αποκαλούσε τον κ. Θάνο Πλεύρη, Ναζί και δεν τον ήθελε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του κ. Σαμαρά σε μήνυσή του για υπόθεση απολύτως σχετική με τη Novartis.

Ταυτόχρονα ο κ. Πλεύρης ως μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής, η οποία συστάθηκε μετά από μήνυση πάλι του κ. Σαμαρά και πάλι για την υπόθεση Novartis, εκτελεί χρέη εισαγγελέα σε βάρος μου.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές εάν υπάρχει ίχνος ευθιξίας είτε ο κ. Πλεύρης δεν πρέπει να ξαναεμφανισθεί στην προκαταρκτική επιτροπή είτε η ίδια η επιτροπή θα του απαγορεύσει την είσοδο, θα τον εξαιρέσει και θα τον αποπέμψει από τις εργασίες της.

Αμέσως μετά την κατάθεση του εισαγγελέα κ. Αθανασίου, κατάθεση η οποία εκβιάσθηκε από την πλημμυροπαθή κ. Ράικου και τους προστάτες της, θα ενημερώσω επισήμως τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον ελληνικό λαό για όλες τις συνειδητές και απροκάλυπτες παραβιάσεις του Συντάγματος, για όλα τα επικίνδυνα για τη Δημοκρατία κοινοβουλευτικά και νομικά πραξικοπήματα και για όλες τις άθλιες μεθοδεύσεις σε βάρος μου».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM