Κηδεία Σουλεϊμανί: Ποδοπατήθηκε το πλήθος - Αναφορές για δεκάδες νεκρούς

Κηδεία Σουλεϊμανί: Ποδοπατήθηκε το πλήθος - Αναφορές για δεκάδες νεκρούς Facebook Twitter
0

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από ποδοπάτημα στην πόλη Κερμάν του Ιράν, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανοί είχαν συγκεντρωθεί για την κηδεία του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιράν, κάνουν λόγο για 35 νεκρούς και πάνω από 48 τραυματίες.

Τα πρώτα βίντεο που κυκλοφόρησαν μέσω social media καταγράφουν σκηνές χάους, με ανθρώπους να κείτονται αιμόφυρτοι στους δρόμους και πανικόβλητους πολίτες να προσπαθούν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες. 


Η σορός του Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε την Παρασκευή σε αμερικανικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Βαγδάτη, είχε φτάσει οδικώς λίγο νωρίτερα στην πόλη Κερμάν (νοτιοδυτικά) όπου και θα ταφεί, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Οι πολίτες, εκ των οποίων πολλοί ντυμένοι στα μαύρα, είχαν κατακλύσει τους δρόμους της γενέτειρας του Σουλεϊμανί για το ύστατο χαίρε στον πρώην διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης - που ατύπως εθεωρείτο ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στο Ιράν.

Σύμφωνα με τον Guardian, επρόκειτο για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πλήθους των τελευταίων δεκαετιών - μετά από την κηδεία, το 1989, του Αγιατολάχ Ρουχολάχ Μουσαβί Χομεϊνί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM