Η Huawei στρέφεται δικαστικά κατά της αμερικανικής κυβέρνησης

Η Huawei στρέφεται δικαστικά κατά της αμερικανικής κυβέρνησης Facebook Twitter
Στην αμερικανική δικαιοσύνη προσφεύγει η Huawei - EPA
0

Δικαστική μάχη κατά των ΗΠΑ ξεκινά ο κινεζικός γίγαντας τηλεπικοινωνιών Huawei, μετά την απόφαση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής να χαρακτηρίσει την εταιρεία «απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τo «μπλόκο» της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών στους εθνικούς παρόχους κινητής που θα αξιοποιούσαν ένα κυβερνητικό κονδύλι 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά εξοπλισμού από τη Huawei.

«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν παρουσίασε ποτέ πραγματικές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν πως η Huawei συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια. Κι αυτό γιατί αυτές οι αποδείξεις δεν υπάρχουν» διεμήνυσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην έδρα του κινεζικού κολοσσού στην Shenzhen ο επικεφαλής νομικός αξιωματούχος, Song Liuping, με την εταιρεία να αξιώνει από την αμερικανική δικαιοσύνη να ακυρώσει την απόφαση.

Πρόκειται για τη δεύτερη νομική «κόντρα» εντός αυτού του έτους από την κινεζική εταιρεία που αντιτίθεται στις πολιτικές της διοίκησης Τραμπ. Και τον περασμένο Μάιο, η Huawei είχε προσβάλει απόφαση που απαγόρευε σε αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες να αγοράσουν εξοπλισμό της.


Η εταιρεία ουσιαστικά είναι ένα από τα «θύματα» του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον πλανήτη.

«Κίνδυνος για την ασφάλεια»

Επιπλέον, η Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις σε άλλα κράτη να μην επιτρέψουν στην Huawei την ανάπτυξη 5G. Χθες, εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως η κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιών Huawei συνιστά κίνδυνο για την ασφάλεια.

Σε αυτό που ορισμένοι συγκρίνουν με την κούρσα εξοπλισμών στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι η κυριαρχία του 5G θα δώσει σε οποιονδήποτε παγκόσμιο ανταγωνιστή, όπως η Κίνα, ένα πλεονέκτημα το οποίο η Ουάσινγκτον δεν είναι έτοιμη να δεχθεί.

«Νομίζω πράγματι πως είναι ένας κίνδυνος για την ασφάλεια, είναι μια απειλή για την ασφάλεια», είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας πως «μίλησα στην Ιταλία και φαίνεται πως δεν πρόκειται να προχωρήσει με αυτό. Μίλησα και με άλλες χώρες, δεν θα προχωρήσουν. Όλοι με τους οποίους μίλησα δεν θα προχωρήσουν».

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM
Οφέλη και κίνδυνοι από τα «φαντάσματα» των εκλιπόντων οικείων μας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Είμαστε σίγουροι πως θέλουμε η Τεχνητή Νοημοσύνη να «ζωντανέψει» τους νεκρούς μας;

Μια νέα μελέτη της Google εξετάζει τις απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να έχει η διαδικασία μετενσάρκωσης που θα προσφέρουν στο άμεσο μέλλον οι μηχανισμοί της τεχνητής νοημοσύνης.
LIFO NEWSROOM