Καταδίκη Πολάκη για τις υβριστικές αναρτήσεις εναντίον της Β. Σταμάτη στο Facebook

Καταδίκη Πολάκη για τις υβριστικές αναρτήσεις εναντίον της Β. Σταμάτη στο Facebook Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Το ποσό των 2.000 ευρώ καλείται να καταβάλει στη Βίκυ Σταμάτη, μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, ο Παύλος Πολάκης, για εξύβριση.  

Με ανάρτηση στο facebook ο Παύλος Πολάκης είχε σχολιάσει πριν από δύο χρόνια την κίνηση της Βίκυ Σταμάτη να υψώσει προς το δημοσιογράφους το μεσαίο της δάκτυλο. «Όταν το φτωχό νυμφίδιο, αφού γίνει νεόπλουτο τσουλί, τα χάνει όλα και (ξανα)μπαίνει φυλακή, χαιρετάει όπως έμαθε να φέρεται προς τον "λαουτζίκο", όταν ήταν στο δεύτερο κλεψιμέικο στάδιο της ασήμαντης και άχρηστης ύπαρξης της», είχε γράψει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης. 

Μετά δε την αγωγή της κ. Σταμάτη ο κ. Πολάκης είχε προβεί σε νέα ανάρτηση λέγοντας: «Εχεις τόσο απύθμενο θράσος; Σου έχουν τελειώσει τα μαύρα χρήματα εντός Ελλάδας και δεν μπορείς να φέρεις από τα καβατζωμένα στο εξωτερικό (καθώς έχουμε ελέγξει τις διόδους) και ψάχνεις για νέα αρπαχτή; Μήπως νομίζεις ότι παίρνω κι εγώ μίζες σαν τον άνδρα σου τον Ακη και ζητάς τόσα;», έγραψε ο Παύλος Πολάκης. 

Η ανακοίνωση της πλευράς Σταμάτη 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Αγαπηνού, το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 2.000 ευρώ στην εντολέα της «Δικηγορικής Εταιρείας Νίκος Αγαπηνός», Βίκυ Σταμάτη, για την υβριστική ανάρτηση του τέως υπουργού Υγείας νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής και 500 ευρώ δικαστικά έξοδα εξαιτίας της ήττας του.

«Η απόφαση δικαίωσε ηθικά απολύτως την κυρία Σταμάτη, αναγνωρίζοντας ότι "προέκυψε σαφώς σκοπός εξύβρισης, αφού σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν οι εκφράσεις του και ο τρόπος διατύπωσής τους κατά το ύφος τους με τoν δημόσιο λόγο με τον οποίο πρέπει να εκφράζεται δημοσίως ένας πολιτικός". Αναγνωρίστηκε μάλιστα η παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας της ενάγουσας ως προς την τιμή και υπόληψή της» ανακοίνωσε η υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη. 

«Η απόφαση έλυσε και το φλέγον νομικό ζήτημα, εάν χρειάζεται ο προσβληθείς από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα να επιδίδει κατά πρώτον εξώδικο στον εναγόμενο ζητώντας την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην όπως επιβάλλεται στον έντυπο Τύπο και στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Το Δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι δεν έχει ανάλογη εφαρμογή η ανωτέρω δικονομική πρόβλεψη όταν η προσβολή τελείται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης "facebook" καθότι ο σκοπός των αναρτήσεων του χρήστη δεν συνάδει με τον σκοπό των ενημερωτικών δημοσιεύσεων στον έντυπο τύπο και στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τσουλι Νυμφιδιο...μαλιστα..που ειναι οι αριστερες υστερικες πασιοναρες του greek me too...Moko ε?Τουμπεκι ψιλοκομμενο...Οταν ο αγροικος που ξεστομιζοει εμετους ειναι "δικος "μας ολα καλα....ειναι απλα Τριτη...