Χιλιάδες επιβάτες επηρεάζονται από τις 1300 πτήσεις που ακυρώνονται λόγω απεργίας της Lufthansa

Χιλιάδες επιβάτες επηρεάζονται από τις 1300 πτήσεις που ακυρώνονται λόγω απεργίας της Lufthansa Facebook Twitter
0

Περίπου 18.000 επιβάτες της Lufthansa στη Γερμανία θα επηρεαστούν σήμερα και αύριο από τη «μαζική» 48ωρη απεργία του προσωπικού καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας, η οποία την ανάγκασε να ακυρώσει συνολικά 1.300 πτήσεις.

Έπειτα από έκκληση του συνδικάτου UFO η απεργία αναμένεται να διαρκέσει από τις 00:00 της Τετάρτης τοπική ώρα (02:00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) ως τις 00:00 της Παρασκευής τοπική ώρα και να προκαλέσει την ακύρωση 700 πτήσεων σήμερα και 600 αύριο.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το UFO είχε οργανώσει απεργία σε τέσσερις θυγατρικές του ομίλου Lufthansa, προκαλώντας την ακύρωση περίπου 100 πτήσεων. Ωστόσο τότε οι κινητοποιήσεις δεν αφορούσαν τη μητρική εταιρεία, καθώς η Lufthansa συμφώνησε σε αυξήσεις μισθών 2%, μεγαλύτερη από αυτή που ζητούσε το συνδικάτο.

Όμως τώρα το UFO ξεκινά νέο γύρο απεργιών εξαιτίας «της επίμονης άρνησης της Lufthansa να διαπραγματευθεί» τα άλλα αιτήματά του, όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM