Γιούνκερ: Μη ρεαλιστική η πρόταση Κόρμπιν για επαναδιαπραγμάτευση του Brexit

Γιούνκερ: Μη ρεαλιστική η πρόταση Κόρμπιν για επαναδιαπραγμάτευση του Brexit Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε σήμερα, σε συνέντευξή του στο BBC ότι η πρόταση του Τζέρεμι Κόρμπιν να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ δεν είναι «ρεαλιστική».

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου, ο ηγέτης των Εργατικών υπόσχεται ότι, σε περίπτωση νίκης του, θα διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία αποχώρησης με τις Βρυξέλλες, την οποία θα θέσει σε δημοψήφισμα με εναλλακτική την παραμονή στην ΕΕ.

«Δεν θα βρίσκομαι πλέον στο πόστο», «θα πρέπει η επόμενη Επιτροπή να αποφασίσει εάν ναι ή όχι θα υπάρχει κάποιο περιθώριο ελιγμών για μια νέα συμφωνία», όμως «ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.


To Brexit, που έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές, είναι προγραμματισμένο για την 31η Ιανουαρίου του 2020. Σύμφωνα με τον Γιούνκερ, τότε η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ: «Πρόκειται για μια πολύ μακρά ιστορία που πρέπει να έχει κάποιο τέλος», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM