Ρωσία: Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος με 80 επιβάτες

Ρωσία: Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος με 80 επιβάτες Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Επιβατικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Superjet 100, της ρωσικής αεροπορικής Yanal με 80 επιβάτες πραγματοποίησε επιτυχή αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της πόλης Τιουμέν, στη Ρωσία, όταν διαπιστώθηκε ότι ο αριστερός του κινητήρας τέθηκε εκτός λειτουργίας.

«Το αεροσκάφος Superjet προσγειώθηκα στο αεροδρόμιο Τιουμέν. Η προσγείωση έγινε κανονικά. Δεν υπάρχουν τραυματίες» δήλωσαν αρμόδιοι της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, προσθέτοντας ότι στον διάδρομο προσγείωσης είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έκτακτης ανάγκης. Το τοπικό τμήμα του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες του αεροσκάφους δεν χρειάζονται κάποια βοήθεια και πως τα συνεργεία των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης άρχισαν αποχωρούν από το αεροδρόμιο μετά την ομαλή προσγείωση του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, ο αριστερός κινητήρας του αεροσκάφους, το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση Τιουμέν – Αγία Πετρούπολη, τέθηκε εκτός λειτουργίας όταν εισήλθε σμήνος πουλιών στον κινητήρα κατά την απογείωση του. Οι επιβάτες του αεροσκάφους, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα αναχωρούσαν για τον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος. Σύμφωνα το πρακτορείο TASS το αεροσκάφος με αριθμό RA-89081 είχε κατασκευασθεί τον Απρίλιο του 2017.

Στις 15 Αυγούστου αεροσκάφος Airbus 321 των αερογραμμών των Ουραλίων (URAL Airlines) που πραγματοποιούσε την πτήση Μόσχα – Συμφερούπολη, είχε πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, καθώς μετά την απογείωση του προσέκρουσε στο αεροσκάφος σμήνος γλάρων, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας και οι δύο κινητήρες του.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Νταμίρ Γιουσούποφ και ο συγκυβερνήτης Γκεόργκι Μουρζίν κατάφεραν να προσγειώσουν το αεροσκάφος χωρίς τους ανασυρόμενους τροχούς προσγείωσης, σε αγρό με καλαμπόκι και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το αεροδρόμιο χωρίς να χάσει την ζωή του κανένας από τους 226 επιβάτες και το επταμελές του πλήρωμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM