Βενετία: Τουρίστας «κράτησε όμηρο» υπάλληλο σε γραφείo συναλλάγματος με αφορμή την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου

Βενετία: Τουρίστας «κράτησε όμηρο» υπάλληλο σε γραφείo συναλλάγματος με αφορμή την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου Facebook Twitter
0

Ένας τουρίστας αντιμετωπίζει κατηγορίες για απαγωγή αφού φέρεται να κράτησε όμηρο μια εργαζόμενη σε γραφείο συναλλάγματος στη Βενετία, με αφορμή την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου και το τελικό ποσό που έλαβε σε δική του συναλλαγή.

Ο άνδρας κατήγγειλε ότι ήταν δυσαρεστημένος με τα χρήματα που πήρε σε ευρώ αντί των 100 δολαρίων που ο ίδιος κατέβαλε. Ο 46χρονος τουρίστας που φέρεται να είναι από το Ισραήλ, προσπάθησε να ακυρώσει τη συναλλαγή που έγινε στο πρακτορείο κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο και κατηγορείται ότι εμπόδισε την υπάλληλο να φύγει από το γραφείο της.

Η περιπέτεια της υπαλλήλου διήρκεσε περίπου μισή ώρα. Τελικά η γυναίκα κατάφερε να καλέσει την αστυνομία και ο πελάτης συνελήφθη. Η γυναίκα ανέφερε ότι ήταν «απογοητευμένη και φοβισμένη».

Το συγκεκριμένο συμβάν πάντως δεν είναι το μόνο που απασχολεί τις αρχές του δημοφιλούς προορισμού, με πρωταγωνιστές θερμόαιμους επισκέπτες. Τον Σεπτέμβριο ένας τουρίστας χτύπησε στο πρόσωπο έναν γονδολιέρη. Ο δράστης είχε επιβιβαστεί σε μια γόνδολα για να βγάλει selfie και, όταν ο γονδολιέρης του ζήτησε είτε να βγει από τη βάρκα, είτε να πληρώσει για μια βόλτα, εκείνος του επιτέθηκε. 

Οι αρχές της Βενετίας επιβάλλουν πλέον πολύ αυστηρότερες ποινές στους τουρίστες με παραβατική συμπεριφορά. Πρόσφατα, δύο Τσέχοι πλήρωσαν πάνω από 3.000 ευρώ για «άσεμνες πράξεις» ενώ τον Ιούνιο, δύο Γερμανοί τουρίστες πλήρωσαν 1000 ευρώ πρόστιμο και τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από την πόλη, όταν πιάστηκαν να ετοιμάζουν καφέ με εξοπλισμό κάμπινγκ στη γέφυρα Ριάλτο. Το ζευγάρι παραβίασε τους κανονισμούς για τον σεβασμό του αστικού τοπίου, που μεταξύ άλλων απαγορεύουν το φαγητό σε γέφυρες και σκαλιά μνημείων.

Οι ίδιοι κανόνες απαγορεύουν το κολύμπι ή ακόμα και το να βουτά κανείς τα δάχτυλά των ποδιών του στο νερό, στα ιστορικά κανάλια.  

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Κίνδυνος για 14 εκατ. θανάτους τα επόμενα 5 χρόνια λόγω των περικοπών του Τραμπ στη διεθνή βοήθεια

Διεθνή / Κίνδυνος για 14 εκατ. θανάτους τα επόμενα 5 χρόνια λόγω των περικοπών του Τραμπ στη διεθνή βοήθεια

Οι περικοπές στη χρηματοδότηση «διακινδυνεύουν να σταματήσουν απότομα – και ακόμη και να αναστρέψουν – δύο δεκαετίες προόδου στην υγεία των ευάλωτων πληθυσμών»
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ απειλεί με «εκδίωξη» όσους ψηφίσουν το «μεγάλο, όμορφο νομοσχεδίο» του Τραμπ

Διεθνή / Ο Μασκ απειλεί με ίδρυση κόμματος και «εκδίωξη» όσων ψηφίσουν το «μεγάλο, όμορφο νομοσχεδίο» του Τραμπ

Ο CEO της Tesla δηλώνει πως θα «ρίξει» όσους στηρίξουν το νομοσχέδιο που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυξάνει το δημόσιο έλλειμμα κατά 3,3 τρισ. δολάρια - Επικαλείται προδοσία και απειλεί με ίδρυση «Κόμματος Αμερικής»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Μετά τον Ιμάμογλου συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς και ο τέως δήμαρχος Σμύρνης

Διεθνή / Τουρκία: Μετά τον Ιμάμογλου συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς και ο τέως δήμαρχος Σμύρνης

Ο Τούντς Σογέρ, που διατέλεσε δήμαρχος της Σμύρνης επί πέντε χρόνια μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2024, ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και ο Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θα εγκαινιάσει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» - Νέο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Φλόριντα

Διεθνή / Ο Τραμπ θα εγκαινιάσει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» - Νέο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Φλόριντα

Αν κανείς αποπειραθεί να αποδράσει «δεν θα τον περιμένουν και πολλά», μόνο «αλιγάτορες και πύθωνες», δήλωσε ο πολιτειακός γενικός εισαγγελέας - Η λειτουργία του αναμένεται να κοστίζει γύρω στα 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο
LIFO NEWSROOM