ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Επιμένει ο Ακάρ: Έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα όπως το 1974

Επιμένει ο Ακάρ: Έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα όπως το 1974 Facebook Twitter
EPA
1

«Έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα όπως και το 1974» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ τονίζοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Ειδικότερα, σε ομιλία του σε τελετή για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ο Τούρκος υπουργός είπε «είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην 'γαλάζια πατρίδα' μας συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου και των περιχώρων της». «Η Κύπρος είναι δική μας εθνική υπόθεση. Οι απόψεις και προσεγγίσεις μας σε αυτό το θέμα είναι καθαρές», είπε.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμη ότι η χώρα του είναι υπέρ μας βιώσιμης και περιεκτικής λύσης στην Κύπρο. «Πιστεύουμε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί η ειρήνη, η γαλήνη και η σταθερότητα στο νησί. Επιδεικνύουμε μια θέση αρχής και στο θέμα του δίκαιου διαμοιρασμού των πηγών της ανατολική Μεσογείου. Από την άλλη, όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Τ/Κ αδελφών μας το 1974, έχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα. Εμείς ως εγγυήτρια δύναμη θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και δικά μας δικαιώματα και τα δικαιώματα των Τ/Κ αδελφών μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», ανέφερε.

Ο Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε ακόμα ότι ως Τουρκία αναφέρονται «στο διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας, τη φιλία, την επίλυση των προβλημάτων με ήρεμο και ήσυχο τρόπο, σε στρατηγική συνεργασία, στο πνεύμα συμμαχίας μέσα στο ΝΑΤΟ». Ωστόσο ανέφερε πως «αν δεν μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο των προηγούμενων συμφωνιών και των διαπραγματεύσεων, εμείς θα κινηθούμε μόνοι μας, λέμε ότι έχουμε και Β και Γ σχέδιο». «Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση απειλή. Θέλω να γίνει καλά αντιληπτό».

«Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας, των σχέσεων καλής γειτονίας, σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας, είμαστε υπέρ της εξέλιξης των γεγονότων με αυτό τον τρόπο», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου / ΚΥΠΕ

Διεθνή
1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM