Ρώμη: Εξοργισμένοι τουρίστες με λογαριασμό 430 ευρώ κάνουν viral την απόδειξη και ξεμπροστιάζουν το εστιατόριο

Ρώμη: Εξοργισμένοι τουρίστες με λογαριασμό 430 ευρώ κάνουν viral την απόδειξη και ξεμπροστιάζουν το εστιατόριο Facebook Twitter
1

Ένα εστιατόριο στη Ρώμη βρίσκεται στο στόχαστρο αρνητικών σχολίων, καθώς Ιάπωνες τουρίστες που το επισκέφτηκαν ανάρτησαν στο διαδίκτυο, τον υπέρογκο λογαριασμό των 430 ευρώ που κλήθηκαν να πληρώσουν για δύο μακαρονάδες θαλασσινών και μερικά συνοδευτικά.


Μία φωτογραφία του εξωφρενικού λογαριασμού από το εστιατόριο «Antico Caffè di Marte» στην περιοχή του Castel Sant'Angelo έκανε το γύρο του διαδικτύου μετά την δημοσίευσή του στο Facebook τον περασμένο μήνα. Εκτός από το σύνολο των 349 ευρώ για τα φαγητά που κατανάλωσαν, οι τουρίστες χρεώθηκαν επιπλέον 80 ευρώ για σέρβις και φιλοδώρημα.

Ρώμη: Εξοργισμένοι τουρίστες με λογαριασμό 430 ευρώ κάνουν viral την απόδειξη και ξεμπροστιάζουν το εστιατόριο Facebook Twitter

Μετά την ανάρτηση, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να σχολιάσουν ότι το εν λόγω εστιατόριο τους «έγδυσε» χρεώνοντας υπέρογκα ποσά για όσα είχαν καταναλώσει. 


Η Minh Ngoc Bui είναι ανάμεσα στους πολλούς που έγραψαν την κακή τους εμπειρία στο Tripadvisor. Η ίδια μαζί με τρεις φίλους βρέθηκε στο συγκεκριμένο εστιατόριο στις 27 Αυγούστου όπου ο σερβιτόρος τους πρότεινε να πάρουν την «ποικιλία θαλασσινών» από το μενού με τιμή τα 6,5 ευρώ τα 100 γραμμάρια.


«Συμφωνήσαμε καθώς δεν θα ήταν για εμάς σπουδαίο να πληρώσουμε 6,5 ευρώ επιπλέον για να δοκιμάσουμε ένα προτεινόμενο πιάτο αλλά μας σέρβιραν ένα πιάτο θαλασσινών το οποίο ζύγιζε περίπου 2 κιλά» είπε στο CNN η τουρίστρια.


«Μείναμε έκπληκτοι όταν είδαμε το πιάτο γιατί δεν περιμέναμε 100 γραμμάρια θαλασσινών να είναι τόσο μεγάλο. Αλλά ήταν η τελευταία μας ημέρα στην Ιταλία και είπαμε οκ. Είναι περίπου 2 κιλά και συμφωνήσαμε να πληρώσουμε περίπου 150 ευρώ για το πιάτο αυτό».

Ρώμη: Εξοργισμένοι τουρίστες με λογαριασμό 430 ευρώ κάνουν viral την απόδειξη και ξεμπροστιάζουν το εστιατόριο Facebook Twitter


Ωστόσο όταν ένας από τους φίλους της ζήτησε το λογαριασμό διαπίστωσε ότι έπρεπε να πληρώσει 315 ευρώ για 4,8 κιλά θαλασσινών. Στην τιμή προστέθηκαν άλλα 40 ευρώ για το σέρβις και επιπλέον 40 ευρώ για το φιλοδώρημα ανεβάζοντας το σύνολο του λογαριασμού στα 476 ευρώ.


«Αμέσως παραπονέθηκε ότι ο λογαριασμός ήταν πολύ μεγάλος και δεν είχε συμφωνήσει να πληρώσει τόσα πολλά για το σέρβις και το φιλοδώρημα καθώς κάτι τέτοιο δεν αναγραφόταν πουθενά στον κατάλογο. Τελικά όμως παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να παραπονεθεί τον ανάγκασαν να πληρώσει».


Όταν η Minh έμαθε αργότερα για τον λογαριασμό πρότεινε στον φίλο της να γυρίσουν πίσω στο εστιατόριο για να παραπονεθούν. «Όταν γυρίσαμε, ζήτησα από τον σερβιτόρο που μας εξυπηρέτησε να τοποθετήσει 4,8 κιλά θαλασσινών στο ίδιο πιάτο κι αυτό γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι είναι αδύνατον να το κάνουν. Και όπως ακριβώς το περίμενα, αρνήθηκαν να το κάνουν καθώς "δεν είχαν χρόνο"» λέει.

Μετά από αυτό προσπάθησαν να καταγγείλουν στην αστυνομία το περιστατικό αλλά τους είπαν ότι έπρεπε να απευθυνθούν στις Αρχές πριν πληρώσουν το λογαριασμό.


Μετά την έκταση που πήρε το συγκεκριμένο περιστατικό μέσω στων social media το Tripadvisor απενεργοποίησε τα σχόλια στη σελίδα του εστιατορίου. Σε σχετική μάλιστα ανάρτηση αναφέρει: «Λόγω ενός πρόσφατου γεγονότος που έχει προσελκύσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και έχει προκαλέσει μια υποβολή σχολίων που δεν αποτελούν προϊόν ιδίας εμπειρίας, έχουμε αναστείλει προσωρινά τη δημοσίευση νέων κριτικών για την συγκεκριμένη καταχώρηση. Αν είχατε προσωπική εμπειρία στο συγκεκριμένο χώρο, παρακαλούμε προσπαθήστε ξανά σύντομα –- ανυπομονούμε να λάβουμε την κριτική σας!»


Το εστιατόριο απαντώντας με δήλωση σε τοπική εφημερίδα για κύμα διαμαρτυρίας που πυροδότησαν οι Ιάπωνες πελάτες μετά την ανάρτησή τους, υποστήριξε ότι το μενού είναι «σαφές». «Τα πάντα βρίσκονται γραμμένα με κάθε λεπτομέρεια. Ρίξτε μία ματιά στις τιμές, 16 ευρώ το πολύ για μία μακαρονάδα θαλασσινών», λέει ο ιδιοκτήτης, Giacomo Jin σύμφωνα με την εφημερίδα. «Για να πληρώσουν έναν τέτοιο λογαριασμό οι συγκεκριμένοι τουρίστες δεν παρήγγειλαν μόνο μακαρονάδες αλλά και θαλασσινά. Εξάλλου τα ψάρια μας είναι φρέσκα και ο πελάτης τα διαλέγει, τα ζυγίζουμε και τα μαγειρεύουμε». Όσον αφορά το φιλοδώρημα ο ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι δεν είναι υποχρεωτικό και πως ο πελάτες επιλέγει ανάμεσα στο 10 με 20% του συνολικού ποσού.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια