Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Τη συνέχιση των γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ.

Στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε πως η «ελληνοκυπριακή διοίκηση (Κυπριακή Δημοκρατία) συμπεριφέρεται σαν ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού. Έτσι κι εμείς θα συνεχίσουμε τη δράση μας στη δική μας υφαλοκρηπίδα και στις περιοχές που έχει αδειοδοτήσει η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Ο ίδιος ανέφερε πως τα γεωτρύπανα θα συνεχίσουν τη δραστηριότητα στην περιοχή γύρω από την Κύπρο, χωρίς όμως να διευκρινίζει το πού θα κατευθυνθεί το Γιαβούζ, το οποίο πριν από λίγες ημέρες αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ .

«Το γεωτρύπανό μας, το Γιαβούζ, έχει ολοκληρώσει τη γεώτρησή του στην Καρπασία και αυτήν τη στιγμή είναι στη Μερσίνα και ετοιμάζεται για την επόμενη γεώτρηση. Το Φατίχ συνεχίζει τη δραστηριότητά του στο σημείο που έχουμε αποκαλέσει "Μόρφου". Εμείς είμαστε υπέρ της δίκαιης κατανομής των υδρογονανθράκων και έχουμε αναφέρει πως, ως εγγυήτρια δύναμη, μπορούμε να συμβάλουμε στη διαδικασία αυτή».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνή / Από την πλατεία Συντάγματος έως την Κοπακαμπάνα – Πώς υποδέχθηκε ο πλανήτης το 2026

Η χιονισμένη Εύβοια, τα πυροτεχνήματα πάνω από αγροτικά μπλόκα, αλλά και οι εικόνες από τη Νέα Ζηλανδία και άλλες γωνιές του κόσμου συνέθεσαν το σκηνικό της υποδοχής του 2026
THE LIFO TEAM
 ΣΑΝΑΕ ΤΑΚΑΙΤΣΙ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Διεθνή / Ιαπωνία: Με την πρωθυπουργό μπροστά, οι βουλεύτριες καταγγέλουν ανισότητα στις τουαλέτες 

Σύμφωνα με το αίτημα, κοντά στην κεντρική αίθουσα της ολομέλειας υπάρχει μόνο μία γυναικεία τουαλέτα με δύο θαλάμους, τη στιγμή που στην Κάτω Βουλή έχουν εκλεγεί 73 γυναίκες
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΛΗΓΜΑ CEO

Διεθνή / Η CIA πίσω από το πλήγμα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Associated Press 

Πρόκειται για την πρώτη γνωστή άμεση αμερικανική επιχείρηση σε έδαφος της Βενεζουέλας από τότε που η Ουάσινγκτον ξεκίνησε σειρά πληγμάτων σε διεθνή ύδατα στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της διακίνησης ναρκωτικών
THE LIFO TEAM