Αίγυπτος: Δυνάμεις ασφαλείας στην εμβληματική πλατεία Ταχρίρ μετά τις διαδηλώσεις εναντίον του Σίσι

Αίγυπτος: Δυνάμεις ασφαλείας στην εμβληματική πλατεία Ταχρίρ μετά τις διαδηλώσεις εναντίον του Σίσι Facebook Twitter
Φωτογραφία από τις χθεσινές διαδηλώσεις στο Κάιρο
0

Δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας αναπτύχθηκαν σήμερα στην εμβληματική πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, μία ημέρα αφότου στην πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες πόλεις πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Η Ταχρίρ ήταν το επίκεντρο της εξέγερσης του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.

Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Καΐρου το βράδυ της Παρασκευής. Βίντεο που αναρτήθηκαν σε social media δείχνουν επίσης μερικές δεκάδες συγκεντρωμένους στην Αλεξάνδρεια, τη Μαχάλα, τη Δαμιέττη και το Σουέζ. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του πρώην στρατηγού που ανέλαβε την εξουσία το 2014, μετά την ανατροπή του εκλεγμένου, ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Σύμφωνα με μια πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, τουλάχιστον 74 άνθρωποι συνελήφθησαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι σήμερα τουλάχιστον 20 οχήματα των δυνάμεων ασφαλείας είχαν σταθμεύσει γύρω από την πλατεία και όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί υποβάλλονταν σε έλεγχο.

"Αυτή ήταν η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που οι άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους" και "δεν θα είναι η τελευταία", είπε ένας πολιτικός αναλυτής, ο Ναέλ Σάμα, σημειώνοντας ότι "κανένας δεν φώναζε «ψωμί, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη», όπως το 2011" αλλά αντιθέτως, από την πρώτη στιγμή ζητούσαν την αποχώρηση του Σίσι από την εξουσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM