Κόπολα: «Ντρέπομαι που ο ‘Νονός’ είναι η αγαπημένη ταινία του Μπόρις Τζόνσον»

Κόπολα: «Ντρέπομαι που ο ‘Νονός’ είναι η αγαπημένη ταινία του Μπόρις Τζόνσον» Facebook Twitter
0

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος για την αγάπη που εκδήλωσε προς το αριστούργημά του κάποιος σαν τον Μπόρις Τζόνσον, που σύντομα «θα οδηγήσει την Βρετανία στη διάλυση».

Τον Ιούλιο που μας πέρασε, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε δηλώσει στην εφημερίδα Daily Mail ότι η αγαπημένη του κινηματογραφική σκηνή όλων των εποχών είναι αυτή με τους «πολλαπλούς φόνους εκδίκησης» εκ μέρους της οικογένειας Κορλεόνε προς το τέλος του πρώτου 'Νονού'.

Πριν από λίγες μέρες όμως, ο σκηνοθέτης της αριστουργηματικής ταινίας του 1972, θεώρησε σκόπιμο να αντιδράσει στην φανατική προτίμηση που έχουν δείξει για το έργο, τόσο ο Μπόρις Τζόνσον, όσο και κάποιες από τις «τις «πιο κτηνώδεις φιγούρες της σύγχρονης ιστορίας, όπως ο Σαντάμ Χουσέιν, ο Μουαμάρ Καντάφι και άλλοι».

Ειδικά για τον Τζόνσον, δήλωσε στο MarketWatch: «Νοιώθω πολύ άσχημα για το γεγονός ότι βίαιες σκηνές σε ένα μαφιόζικο έπος μπορούν να εμπνεύσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στον πραγματικό κόσμο ή να ενθαρρύνουν κάποιον ο οποίος σύντομα θα οδηγήσει την αγαπημένη Βρετανία σε διάλυση με την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστήριο ακυρώνει το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ που αποφάσισε ο Τραμπ

Διεθνή / Δικαστήριο ακυρώνει το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ που αποφάσισε ο Τραμπ

Στην απόφαση τονίζεται ότι η κυβέρνηση «χρησιμοποίησε τον αντισημιτισμό ως προπέτασμα καπνού για να διεξαγάγει στοχευμένη και με ιδεολογικό κίνητρο επίθεση εναντίον των πλέον έγκριτων πανεπιστημίων της χώρας»
LIFO NEWSROOM
«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM