No.1

Πούτιν και Νετανιάχου θα συναντηθούν στο Σότσι

Πούτιν και Νετανιάχου θα συναντηθούν στο Σότσι Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί  την Πέμπτη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου στο Σότσι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ζητήματα περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας ενώ θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Την Τρίτη το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Νετανιάχου σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Σότσι διάρκειας μιας ημέρας στις 12 Σεπτεμβρίου. Στις 8 Σεπτεμβρίου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει στο υπουργικό συμβούλιο ότι ενδέχεται εντός της εβδομάδας να επισκεφθεί την Ρωσία για να συναντήσει τον πρόεδρο Πούτιν και να συζητήσει μαζί του το ζήτημα «της συνέχισης του συντονισμού μεταξύ των στρατιωτικών» στο θέμα της Συρίας.

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ είχε ανακοινώσει ότι η επίσκεψη του Νετανιάχου στην Ρωσία μπορεί να πραγματοποιηθεί «σε πολύ σύντομο διάστημα» και να γίνει πιθανότατα στο Σότσι. Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ρωσία Γκάρι Κοέν δήλωσε ότι οι Πούτιν και Νετανιάχου ενδέχεται να συζητήσουν στο Σότσι το ζήτημα της διοργάνωσης μια τριμερούς συνάντησης Ρωσίας, ΗΠΑ και Ισραήλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /TASS

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM