Αγωγή κατά του Ναβάλνι και συνεργατών του κατέθεσε η εισαγγελία της Μόσχας

Αγωγή κατά του Ναβάλνι και συνεργατών του κατέθεσε η εισαγγελία της Μόσχας Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η εισαγγελία της Μόσχας κατέθεσε αγωγή κατά του μπλόγκερ και ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και μερικών συνεργατών του στο Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς του οποίου ηγείται.

Μεταξύ των συνεργατών του, εναντίον των οποίων κατατέθηκε αγωγή, είναι η Λιουμπόφ Σόμπολ, ο Ιβάν Ζντάνοφ, η Γκεόργκια Αμπούροβα, ο επικεφαλής του επιτελείου του Ναβάλνι στην Μόσχα Όλεγκ Στεπάνοφ, ο υπεύθυνος του Navalni Live Βλαντίμιρ Μίλοφ, καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές για τις τοπικές εκλογές, Αλεξάντρ Σαλαβιόφ και Ιλιά Γιάσιν.

Το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δική του πηγή μεταδίδει ότι είναι αδιευκρίνιστοι οι λόγοι της αγωγής που έκανε η εισαγγελία, αλλά προφανώς η αγωγή αυή σχετίζεται με την απαίτηση χρηματικών αποζημιώσεων. Η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Τσεριόμουσκι στο οποίο κατατέθηκε η αγωγή της εισαγγελίας όταν ρωτήθηκε δεν προέβη σε λεπτομέρειες, επιβεβαιώνοντας απλώς ότι κατατέθηκε η αγωγή.

Η εφημερίδα Vedomosti γράφει ότι η αγωγή κατατέθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά παρέμεινε ανενεργή μέχρι σήμερα, ενώ η εκπρόσωπος τύπου του δικαστηρίου δήλωσε ότι η αγωγή σχετίζεται με την «απαίτηση για καταβολή συγκεκριμένων χρηματικών αποζημιώσεων».

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα, εναντίον των διοργανωτών των διαδηλώσεων που προηγήθηκαν των τοπικών εκλογών έχουν καταθέσει αγωγές διάφοροι δημόσιοι οργανισμοί, μεταξύ των οποίων το μετρό της Μόσχας, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου και μια εταιρεία ταξί, οι οποίοι ζητούν αποζημιώσεις ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, ισχυριζόμενοι ότι αυτές είναι οι ζημιές που υπέστησαν από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της 27ης Ιουλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τέλος στο Προστατευτικό Καθεστώς για Αφγανούς – Κίνδυνος Απέλασης για 9.000 Πρόσφυγες

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στο καθεστώς προστασίας για Αφγανούς πολίτες – Κίνδυνος απέλασης για 9.000 πρόσφυγες

Η κυβέρνηση Τραμπ, μέσω της Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Kristi Noem, τερματίζει το Προστατευτικό Καθεστώς για χιλιάδες Αφγανούς - Οργή από ανθρωπιστικές οργανώσεις και προειδοποιήσεις για μαζικές απελάσεις
LIFO NEWSROOM
Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Διεθνή / Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν συχνά υποδείξει το 2030 ως τον στόχο για τις πρώτες εντάξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα για την Αλβανία και το Μαυροβούνιο
LIFO NEWSROOM
Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Διεθνή / Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Θέρετρα γκολφ, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και κρατικά κεφάλαια πυκνώνουν τις σκιές σύγκρουσης ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων, εν όψει του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στον Κόλπο
LIFO NEWSROOM
Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ