Τούρκος πρέσβης: Άδικες οι κατηγορίες κατά της Τουρκίας για το προσφυγικό

Τούρκος πρέσβης: Άδικες οι κατηγορίες κατά της Τουρκίας για το προσφυγικό Facebook Twitter
1

Απαντήσεις στην κριτική που ασκείται στην Τουρκία για τους χειρισμούς της στο θέμα των προσφυγικών ροών επιχείρησε να δώσει ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα, Μπουράτ Οζούγκεργκιν.

 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Τούρκος πρέσβης εξήγησε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και στην Τουρκία.

«Την εβδομάδα που 500 άνθρωποι πέρασαν στις ελληνικές ακτές, την ίδια εβδομάδα ήρθαν στην Τουρκία περισσότεροι από 13.500 άνθρωποι. Ίσως στην Τουρκία να κάνουμε κάποια λάθη, σίγουρα κάνουμε, η τελειότητα ανήκει στους θεούς, ωστόσο οποιαδήποτε επίθεση προς την Τουρκία είναι άδικη».

Ο Μπουράτ Οζούγκεργκιν απάντησε, επίσης, και στην εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα 5,6 δισ. ευρώ που έχει λάβει η Άγκυρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

«Είναι λάθος. Λίγο παραπάνω από δύο δισ. έχουν πραγματικά εκταμιευτεί. Και για να είμαι ξεκάθαρος, τα χρήματα δεν πάνε στο τουρκικό κράτος, πάνε στους πρόσφυγες. Επομένως η υπόνοια ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί το ζήτημα των προσφύγων για να κερδίσει χρήματα είναι μεγάλη απρέπεια» δήλωσε ο ίδιος.

Απαντώντας σε ερώτημα για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Τούρκος πρέσβης είπε: «Από τη δική μας πλευρά, οι Ελληνοκύπριοι είναι η αιτία και όχι εμείς».

«Δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε γιατί ξεκινήσαμε εργασίες εκεί που θεωρούμε ότι είναι δική μας υφαλοκρηπίδα» δήλωσε επίσης ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ο Μπουράτ Οζούγκεργκιν είπε πως καθήκον των διπλωματών είναι να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στόχος μας είναι να το αποτρέψουμε» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τέλος, αναφορικά με τις διαφορές της Τουρκίας με τη χώρα μας, τόνισε ότι δεν αφορούν μόνο την υφαλοκρηπίδα αλλά υπάρχουν διαφορές στα θέματα του εναέριου χώρου, στα χωρικά ύδατα, στη στρατιωτικοποίηση των νησιών.

«Όταν υπάρχει διαφορά τη συζητάς και αν δεν μπορείς να τη λύσεις, πας στο δικαστήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων - Ανατροπή στην επί δεκαετίες πολιτική των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων - Ανατροπή στην επί δεκαετίες πολιτική των ΗΠΑ

Πώς οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ μελετούν την επιστροφή στις πυρηνικές δοκιμές, ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις για την παγκόσμια ασφάλεια και τι σημαίνει αυτό για τον σύγχρονο κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ξεκληρίστηκε οικογένεια από την κατάρρευση του κτηρίου στην Τουρκία: Νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη - Διασώθηκε 18χρονη

Διεθνή / Ξεκληρίστηκε οικογένεια από την κατάρρευση του κτηρίου στην Τουρκία: Νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη - Διασώθηκε 18χρονη

Στη Λύβισσα της Τουρκίας ένα επταώροφο κτήριο κατέρρευσε αιφνιδίως, αφήνοντας πίσω του νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη οικογένειας, ερωτήματα για την ασφάλεια των κατασκευών, και μεγάλη κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Διεθνή / Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Μια 80χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη νήσο Λίζαρντ αφού το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν - Έρευνα διεξάγεται για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και τις ευθύνες του πληρώματος
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM