Επεισόδια στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια

Επεισόδια στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ eurokinissi
0

Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεδομένης της κατάστασης αποφασίστηκε να εκκενωθεί η πτέρυγα των ανηλίκων στην οποία εκτιμάται πως υπάρχουν 300 ανήλικοι ενώ παρά τις πρώτες μετακινήσεις που έγιναν στις αρχές της εβδομάδας, στη Μόρια η κατάσταση είναι δραματική με υπεράριθμα άτομα, σε σχέση με τη δυναμικότητα που προβλέπεται για τις εγκαταστάσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη όλων των Δημάρχων Βορείου Αιγαίου, για την διατύπωση κοινής διακηρύξεως και πολιτικής για την ασφυκτική πλέον κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στα Κέντρα Ταυτοποίησης αλλά και στις δομές φιλοξενίας των νησιών αγγίζουν πλέον τους 24.000, με τη Μόρια να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς εκεί βρίσκονται «εγκλωβισμένα» τουλάχιστον 9.130 άτομα.

Όπως άλλωστε δήλωσε προχθές σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος, οι δομές στα νησιά είναι υπερχειλίζουσες, αλλά και αυτές στην ενδοχώρα είναι σε απολύτως οριακή κατάσταση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Τι αναμένεται να υποστηρίξουν στις απολογίες τους οι 22χρονοι σήμερα

Ελλάδα / Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Τι αναμένεται να υποστηρίξουν στις απολογίες τους οι 22χρονοι σήμερα

Οι δυο τους αλληλοκατηγορούνται για το ποιος είναι ο φυσικός αυτουργός της διπλής δολοφονίας, του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και του επιστάτη του στη Φοινικούντα
LIFO NEWSROOM
Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Ελλάδα / Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Η έρευνα για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα αποκτά νέα διάσταση μετά τις σημερινές καταθέσεις. Αντιφάσεις, συγγενικές σχέσεις, οικονομικά κίνητρα και η σκιά μιας κληρονομιάς συνθέτουν ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια των τελευταίων ετών στη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM