Κατακόρυφα έπεσε η δημοτικότητα του Μπολσονάρου - Πάνω από τους μισούς δηλώνουν δυσαρεστημένοι με όσα κάνει

Κατακόρυφα έπεσε η δημοτικότητα του Μπολσονάρου - Πάνω από τους μισούς δηλώνουν δυσαρεστημένοι με όσα κάνει Facebook Twitter
0

Η δημοτικότητα της κυβέρνησης του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έπεσε στο 29,4% τον Αύγουστο, από 38,9% που ήταν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει ότι οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι είναι δυσαρεστημένοι με την απόδοσή της.

Σχεδόν οι τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 39,5%) απ' όσους ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της δημοσκόπησης της εταιρείας CNT/MDA χαρακτήρισαν κακή ή φρικτή την κυβέρνηση, που διανύει μόλις τον όγδοο μήνα της. Τον Φεβρουάριο, το ποσοστό αυτό ήταν 19%. Η δυσαρέσκεια για τις επιδόσεις του ίδιου του Μπολσονάρου αυξήθηκε στο 53,7% (από 28,2%) και το ποσοστό όσων εγκρίνουν τις ενέργειές του έπεσε στο 41%, από 57,5%.

Οι Βραζιλιάνοι κρίνουν ότι ο πρόεδρος τα πηγαίνει καλά σε ορισμένα θέματα, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, η βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας και η μείωση του μεγέθους της κυβέρνησης. Είναι όμως κακός σε ό,τι αφορά την υγεία, την παιδεία και το περιβάλλον, έναν τομέα στον οποίο έχει επικριθεί δριμύτατα τόσο εντός όσο και εκτός Βραζιλίας επειδή υποβάθμισε τη σοβαρότητα των πυρκαγιών στο δάσος του Αμαζονίου. Οι χειρότερες ενέργειές του μέχρι σήμερα, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, ήταν το διάταγμα που διευκολύνει την οπλοκατοχή, τα προσβλητικά και ακατάλληλα σχόλιά του, οι περικοπές στον προϋπολογισμό για την παιδεία και η επιρροή που έχουν αποκτήσει στην κυβέρνηση οι γιοι του.

Η απόφασή του να διορίσει τον γιο του, Εντουάρντο, ως τον επόμενο πρεσβευτή της Βραζιλίας στις ΗΠΑ θεωρείται λανθασμένη από το 72,7% των ερωτηθέντων. Μόνο το 21,8% πιστεύουν ότι ήταν δικαίωμά του να το κάνει. Η Γερουσία δεν έχει ακόμη εγκρίνει αυτόν τον διορισμό.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 22-25 Αυγούστου σε δείγμα 2.002 ψηφοφόρων και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο συν/πλην 2,2%.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM