Ελεύθερος ο A$AP Rocky - Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου

Ελεύθερος ο A$AP Rocky - Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου Facebook Twitter
0

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά χθες Παρασκευή ο Αμερικανός ράπερ A$AP Rocky, μετά την ολοκλήρωση της πολύκροτης δίκης του στη Στοκχόλμη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, ο A$AP Rocky βρίσκεται ήδη στο Λος Άντζελες μετά από έναν μήνα φυλάκισης στη Σουηδία. O A$AP Rocky και δύο συνοδοί του κατηγορήθηκαν για τον ξυλοδαρμό ενός 19χρονου, του Μουσταφά Τζαφάρι, σε δρόμο της σουηδικής πρωτεύουσας, στις 30 Ιουνίου.

Το σουηδικό δικαστήριο ωστόσο δεν ανακοίνωσε την απόφασή του για τον Αμερικανό ράπερ. Σύμφωνα με την Κάριν Ροσάντερ, εκπρόσωπο της Σουηδικής Εισαγγελικής Αρχής, η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στις 14 Αυγούστου. Μία φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας μετά τη δίκη δείχνει τον A$AP Rocky να χαμογελάει και να μπαίνει σε αυτοκίνητο. Με ανάρτησή του στο Instagram, ο βραβευμένος με Γκράμι μουσικός ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του. 

Η υπόθεση προκάλεσε τριβές ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Σουηδία. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ζητήσει από τον Σουηδό πρωθυπουργό την απελευθέρωση του Αμερικανού ράπερ. Ο Τραμπ είχε δημοσιεύσει ένα οργισμένο μήνυμα στο Twitter σχολιάζοντας πως η Σουηδία «απογοήτευσε την Αφρο-αμερικανική μας κοινότητα», σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «οι ΗΠΑ έχουν κάνει πολλά για τη Σουηδία αλλά δεν συμβαίνει και το αντίστροφο» και πρόσθεσε πως η Σουηδία πρέπει να εστιάσει στο δικό της πρόβλημα εγκληματικότητας.

Σε άλλο μήνυμα στο Twitter  ο Τραμπ είχε δηλώσει «πολύ απογοητευμένος» με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν που είναι «ανίκανος να δράσει» και τον πίεσε να «συμπεριφερθεί στους Αμερικανούς δίκαια». Στον Τραμπ απάντησε ο πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ. «To κράτος δικαίου ισχύει για όλους το ίδιο και η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ασκείται από ένα ανεξάρτητο δικαστικό σώμα. Αυτό ισχύει στις ΗΠΑ και σίγουρα αυτό ισχύει στη Σουηδία. Η πολιτική ανάμειξη είναι σαφέστατα εκτός επιτρεπτών ορίων». 

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, να μην κρατηθεί περαιτέρω ο A$AP Rocky, ο Ντόναλντ Τραπ, με ανάρτηση του στο Twitter, χαιρέτησε τον επαναπατρισμό του Αμερικανού ράπερ. 


Χθες έγινε γνωστό ότι Σουηδός εισαγγελέας ζήτησε να φυλακιστεί ο A$AP Rocky για τουλάχιστον έξι μήνες. Η μέγιστη ποινή για ξυλοδαρμό στη Σουηδία είναι δύο χρόνια. Η εκπρόσωπος του δικηγορικού σώματος της Σουηδίας Άννε Ράμπεργκ δήλωσε πως θα αποτελέσει «σοκ» για εκείνη αν τελικά ο A$AP Rocky καταδικαστεί σε φυλάκιση.

«Αν το δικαστήριο τον απελευθέρωσε, αυτό σημαίνει πως είτε δεν θα καταδικαστεί είτε θα καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης όχι μεγαλύτερη από το χρονικό διάστημα που έχει ήδη μείνει φυλακισμένος», είπε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από Time/Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM