Υπόθεση Σινούκ: Αθώοι και οι 4 κατηγορούμενοι για τα Α/Ω από την προμήθεια

Υπόθεση Σινούκ: Αθώοι και οι 4 κατηγορούμενοι για τα Α/Ω από την προμήθεια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αθώοι κρίθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων από την προμήθεια των ελικοπτέρων τύπου Σινούκ.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε ότι δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία για την στοιχειοθέτηση της κατηγορίας σε βάρος των κατηγορουμένων και απάλλαξε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, τον στενό του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK Ηλία Αρκουμανέα, τον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκο, αλλά και τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Τα αδικήματα που είχαν αποδοθεί στους κατηγορούμενους -κατά περίπτωση- ήταν αυτά της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα.

Η υπόθεση αφορούσε στη σύμβαση που υπεγράφη το 1998, όταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Από την προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε προκύψει πως τα αντισταθμιστικά ωφέλη ύψους 40,5 εκατομμυρίων δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα - σύμφωνα πάντα με την προκαταρκτική έρευνα - να προκληθεί ζημιά πέντε εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Ελλάδα / Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού - Σήμερα θα ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του κυλικείου, μετά την ανάθεσή του σε διαχειριστή
LIFO NEWSROOM
Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM