Νέες απειλές Τραμπ στο Μεξικό για δασμούς «αν δεν υπογράψουν»

Νέες απειλές Τραμπ στο Μεξικό για δασμούς «αν δεν υπογράψουν» Facebook Twitter
EPA
0

«Ότι οι δασμοί θα επανέλθουν» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αν η συμφωνία με το Μεξικό δεν πάρει την έγκριση από το Μεξικανικό Κογκρέσο. 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ υπέγραψαν με το Μεξικό ένα ακόμα τμήμα της συμφωνίας για τη μετανάστευση και την ασφάλεια που θα χρειαστεί να επικυρωθεί από τους Μεξικανούς βουλευτές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες αλλά απείλησε με δασμούς εάν το μεξικανικό Κογκρέσο δεν επικυρώσει το σχέδιο.

«Έχουμε υπογράψει και καταγράψει ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι της συμφωνίας Μετανάστευσης και Ασφάλειας με το Μεξικό, μιας συμφωνίας που οι ΗΠΑ ήθελαν να εξασφαλίσουν εδώ και πολλά χρόνια. Θα αποκαλυφθεί στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον και θα χρειαστεί μια ψηφοφορία από το νομοθετικό σώμα του Μεξικού», ανέφερε ο Τραμπ στο Twitter.

 «Δεν αναμένουμε πρόβλημα με την ψηφοφορία αλλά, εάν για κάποιο λόγο η έγκριση δεν είναι επικείμενη, οι δασμοί θα επανέλθουν».

Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ απείλησε με την επιβολή δασμών 5% σε μεξικανικά προϊόντα. Οι δασμοί θα αυξάνονταν κάθε μήνα έως ότου έφθαναν το 25% τον Οκτώβριο, εκτός κι αν το Μεξικό σταματούσε τις μεταναστευτικές ροές. Την Παρασκευή, οι δασμοί ανεστάλησαν αφού οι ΗΠΑ και το Μεξικό ανακοίνωσαν συμφωνία για το μεταναστευτικό.


Το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι δύο χώρες δεν περιλάμβανε πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τους επικριτές του σχεδίου, δεν υπήρξαν νέες σημαντικές δεσμεύσεις για να περιοριστεί ο αριθμός των μεταναστών από την Κεντρική Αμερική που εισέρχονται στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM