Μπαράζ συλλήψεων δημοσιογράφων στη Ρωσία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ του Ιβάν Γκολούνοφ

Μπαράζ συλλήψεων δημοσιογράφων στη Ρωσία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ του Ιβάν Γκολούνοφ Facebook Twitter
0

Σε μπαράζ συλλήψεων δημοσιογράφων που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της αστυνομίας στη Μόσχα για να διαμαρτυρηθούν για την κράτηση του δημοσιογράφου της ιστοσελίδας Meduza Ιβάν Γκολούνοφ, προχώρησαν οι Αρχές στη Ρωσία.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος, Ιβάν Γκολούνοφ, γνωστός για τις έρευνές του για διαφθορά μεταξύ των δημοτικών αρχόντων της Μόσχας, κρατείται από την αστυνομία και κατηγορείται για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών, πράγμα που αρνείται, σύμφωνα με τον δικηγόρο του και τον εργοδότη του.

BREAKING NEWS: Police in Moscow have arrested Meduza investigative journalist Ivan Golunov on supposed drug charges. https://t.co/aay4iEQSeD

Ο Ιβάν Γκολούνοφ συνελήφθη την Παρασκευή στο κέντρο της Μόσχας, καθ΄οδόν προς συνάντηση με πηγή, και μια τσάντα με ναρκωτικά βρέθηκε αργότερα στο σακίδιό του, σύμφωνα με την διαδικτυακή πύλη Meduza, στην οποία εργάζεται. Ο δημοσιογράφος δηλώνει ότι η τσάντα δεν του ανήκει.

Άλλη μία τσάντα που περιείχε ναρκωτικά μαζί με μία ζυγαριά βρέθηκαν αργότερα κατά την αστυνομική έρευνα στο διαμέρισμά του, αναφέρει η Meduza.

 People across #Russia are staging solo-pickets in support of Ivan Golunov who was detained on drug charges yesterday. Police are not tolerating this. Several people have already been detained, including former dep editor of Meduza. pic.twitter.com/nSEYIS4Pey

Μεταξύ των συλληφθέντων από τις αστυνομικές Αρχές της Μόσχας είναι ο δημοσιογράφος της Novaya Gazeta Ιλιά Αζάρ, o Πάβελ Κανίγκιν,η Βικτόρια Μίκισα και Ίγκορ Σαντρέγιεφ.

Ο Αζάρ σε ανάρτηση του στο twitter έγραψε ότι συνελήφθη και ο δημοσιογράφος Βίκτορ Σεντερόβιτς. Συνελήφθησαν επίσης , όπως μεταδίδουν ρωσικά Μέσα ενημέρωσης, ο πρώην διευθυντής σύνταξης του τηλεοπτικού δικτύου Dozd Αντρέι Μπορζένκο και η δημοσιογράφος Άννα Ναρίνσκαγια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /TASS/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM