Για πρώτη φορά ο Τραμπ αναγνωρίζει τον μήνα του Pride, αλλά δέχεται ισχυρή κριτική για υποκρισία

Για πρώτη φορά ο Τραμπ αναγνωρίζει τον μήνα του Pride, αλλά δέχεται ισχυρή κριτική για υποκρισία Facebook Twitter
2

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος που αναγνωρίζει τις γιορτές του Pride Month (Μήνα Υπερηφάνειας) για την LGBT κοινότητα την Παρασκευή, αν και η διοίκησή του προσπαθεί να ανατρέψει και να επιτεθεί σε πολιτικά και κοινωνικα δικαιώματα της κοινότητας.

«Καθώς γιορτάζουμε τον μήνα του LGBT Pride και αναγνωρίζουμε την εξαιρετική συμμετοχή των LGBT ανθρώπων στο μεγάλο μας Έθνος, ας είμαστε επίσης αλληλέγγυοι με τους πολλούς LGBT ανθρώπους που ζουν σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο οι οποίοι τιμωρούνται, φυλακίζονται ή εκτελούνται εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού τους», δήλωσε και πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας και καλεί όλα τα έθνη να ενωθούν μαζί τους σε αυτή την προσπάθεια.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Τραμπ στέλνει μήνυμα αναγνώρισης του Pride κατά τη διάρκεια της θητείας του. Και μπορεί αυτό να θεωρείται ένα θετικό βήμα, αλλά οι ακτιβιστές δεν αναγνωρίζουν καμία ειλικρίνεια στα λόγια του Τραμπ καθώς υποδέχτηκαν τη δήλωσή του με σκεπτικισμό και κριτική. Δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο το πώς η κυβέρνησή του ακόμη και τώρα κατηγορείται πως με μια σειρά ενεργειών υπονομεύει δικαιώματα των LGBT, αλλά ούτε και η ρητορική του ή η σιωπή του τόσα χρόνια. Υπενθυμίζουν πώς ο Ντόναλντ Τραμπ με εκστρατεία του προώθησε την πολιτική απαγόρευσης συγκεκριμένων transgender ατόμων από τον στρατό, αλλά και το πώς επιδιώκει να περιορίσει την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη ενώ τονίζουν την ατζέντα του η οποία στρέφεται κατά των ομοφυλοφίλων.

Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια προσπάθεια να εμφανιστεί ως υποστηρικτής της κοινότητας LGBTQ καθώς ξεκινά την εκστρατεία επανεκλογής του 2020, υποστηρίζουν. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ανακοινώσει την επίσημη έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας για μια δεύτερη προεδρική θητεία, στις 18 Ιουνίου από το Ορλάντο στη Φλόριντα, την κρίσιμη Πολιτεία που κέρδισε στις προεδρικές εκλογές του 2016. «Θα ανακοινώσω την υποψηφιότητά του για μια δεύτερη προεδρική θητεία μαζί με την Πρώτη Κυρία Μελάνια και τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς στις 18 Ιουνίου στο Ορλάντο της Φλόριντα», δήλωσε με tweet ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ο,τι και να κανει ο Trump, θα δεχθει πολυ κριτικη απο τους ηττημενους των εκλογων. Ειναι το liberal αφηγημα τετοιο που μας σπρωχνει να μην αναγνωριζουμε τους νικητες και να βρισκομαστε σε προεκλογικη περιοδο απο την επομενη των εκλογων. Ωστοσο ενα πολυ μεγαλο μερος της gay κοινοτητας στηριζει Trump. Το να υποθετεις οτι μια ολοκληρη κοινωνικη ομαδα ειναι τοσο μονοδιαστατη και προσδιοριζει ολη της την εκλογικη συμπεριφορα απο ενα χαρακτηριστικο (σεξουαλικος προσανατολισμος) ειναι απο τις πιο βαθια ομοφοβικες αποψεις.
Το να κατηγορείς έναν οποιοσδήποτε πολιτικό για υποκρισία είναι σαν να κατηγορείς τον Πάπα για το ό,τι είναι Καθολικός.Ασφαλώς και δεν το κάνει διότι ξαφνικά ..αγάπησε τους LGBT.Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί αλλά ο βασικός δεν είναι η ψηφοθηρία αλλά το να δείξει πως οι USA διαφέρουν στο δημοκρατικότερο/ ανεκτικότερο/ προοδευτικότερο από χώρες όπως το ΙΡΑΝ.Στόχος της δήλωσής του είναι οι LGBT των αραβικών χωρών που είναι δυνάμει σύμμαχοί του στον πολιτικό/ διπλωματικό/ πολιτιστικό πόλεμο με το ΙΡΑΝ.Άλλωστε το δηλώνει ξεκάθαρα και δεν είναι η πρώτη φορά που κρατά ανάλογη στάση.Παρ’ όλα τα πολλά «στραβά» του, ο Trump δεν κρύβει ποτέ τις προθέσεις του και επιδιώκει σθεναρά να εφαρμόσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Στα ίδια πλαίσια κινούνται και άλλοι «λαϊκιστές/ εθνικιστές» εξού κι η αυξάνουσα δημοφιλία τους.Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο με πολλούς άλλους ηγέτες που δηλώνουν αντι-Trump/ Salvini/ Orban/ Bolsonaro.