ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Τσακαλώτος: «Έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται γιατί δεν καταφέραμε να βελτιώσουμε τις ζωές τους όσο θέλαμε»

Τσακαλώτος: «Έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται γιατί δεν καταφέραμε να βελτιώσουμε τις ζωές τους όσο θέλαμε» Facebook Twitter
3

«Μία αυστηρή κριτική σε εμάς λέει too little, too late, ειδικά σε κάποιους τομείς που έχουν επίδραση στην καθημερινότητα. Κυρίως δεν μπορεί να ειπωθεί ότι η δημόσια διοίκηση άλλαξε ριζικά τη σχέση με τον πολίτη. Αλλά βήματα έγιναν. Τεχνογνωσία δημιουργήθηκε. Παρακαταθήκη για το μέλλον υπάρχει» λέει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Tσακαλώτος

Σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών και αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Τσακαλώτος ζητά «να κριθούμε με αντικειμενικότητα για τα πρώτα χρόνια και με αυστηρότητα για τις προτεραιότητές μας και τον τρόπο που τις υλοποιήσαμε με βάση τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο μετά την έξοδο τον Αύγουστο 2018. Να κριθούμε για τη μείωση των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, του ΕΝΦΙΑ, το επίδομα στέγασης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις 120 δόσεις, τη μείωση της φορολογίας στα τρόφιμα, την ενέργεια, τον επισιτισμό. Με αυτό το δείγμα γραφής θα καλέσουμε τους πολίτες να μας κρίνουν για το πρόγραμμά μας για την περίοδο 2019-2023. Μια ισορροπία ανάμεσα σε μέτρα για την ανάπτυξη και στήριξης της κοινωνίας». 

Σε ερώτηση για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης υπογραμμίζει: «έχουν δίκιο οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται γιατί δεν καταφέραμε να βελτιώσουμε τις ζωές τους όσο θα θέλαμε, να τους πείσουμε ότι δεν αδιαφορήσαμε για την ποιότητα της ζωής των μεσαίων στρωμάτων» και εξηγεί «ήμασταν όμως αναγκασμένοι να κινηθούμε σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο με ανόητους καταναγκασμούς που μας επιβλήθηκαν».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στη σκανδαλολογία και τη διαφθορά δηλώνει: «προσωπικά δεν υιοθέτησα ποτέ τον "δικαστικό δρόμο για τον σοσιαλισμό", αντίθετα δήλωσα τις αντιρρήσεις μου, τον διακωμώδησα σε κάθε ευκαιρία. Πολλοί και κυρίως πολλές μου το χρωστάνε από παλιά, μου καταλογίζουν καθωσπρεπισμό και θεσμολαγνεία σε κάθε ευκαιρία. Δεν πειράζει τους απαντώ χριστιανικά "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι" αφού με τον μαρξισμό δεν έχουν κάποια αξιοσημείωτη σχέση" και υπογραμμίζει "αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάνουμε τα στραβά μάτια, ότι αφήνουμε τους μηχανισμούς υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας αλώβητους, ότι δεν τολμάμε να τα βάλουμε με τη μικρή και μεγάλη διαφθορά».

Πολιτική
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Τσακαλώτος: «Έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται γιατί δεν καταφέραμε να βελτιώσουμε τις ζωές τους όσο θέλαμε» Πηγή: www.lifo.grΑυτή την παιδαριώδη δικαιολογία, πρέπει να την σταματήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ.Σαν ενήλικες που απευθύνονται επίσης σε ενήλικες, έπρεπε να γνωρίζουν ότι "πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού" (αρχαία ελληνική Γραμματεία και όχι Τσάβες ή Μαδούρο).Όταν λοιπόν έχεις υποσχεθεί πολλά και σοβαρά (σκίσιμο μνημονίου, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, κατώτατος μισθός 751 € κλπ και του ...Σταθάκη το γάλα στην Θεσσαλονίκη) και ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ, ΑΠΛΑ, Ή ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ Ή ΕΙΣΑΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.Όλα τα άλλα που συνεχίζεις να λές, επιβαρύνουν την θέση σου.
Όχι μόνο δεν βελτιώσατε τις ζωές μας, αλλά την κάνατε χειρότερη. Διώξατε τους νέους με κάθε τρόπο στο εξωτερικό, (Πλήρως απορυθμισμένη εργασία και κατοικία)Δικαιολογήσατε την αντικατάσταση τους μέσω μεταναστευτικού, για να σιγουρέψετε πως αργά η γρήγορα ιθαγένειες και ελληνοποιήσεις θα σας επαναφέρουν στην εξουσία και εργαλειοποιήσατε τους όρους "φασισμός" και "αλληλεγγύη" για τον σκοπό αυτό. Ξεπουλήσατε πλήρως τη δημόσια περιουσία, όταν λέγατε πως θα την προστατεύσετε. (50δις)Ξεπουλήσατε την ιστορία της χώρας χωρίς καν αντάλλαγμα (Πρέσπες)Ξεπλύνατε τα σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ενώ εκλεγήκατε για να φέρετε τάχα δικαιοσύνη για τις κυβερνήσεις που μας έφεραν στην χρεοκοπία.Γελοιοποιήσατε την ίδια την Δημοκρατία με ένα γελοίο δημοψήφισμα και εγκαταστήσατε με τεράστιο θράσος μια νέα διαφθορά σαν αυτή που λέγατε πως θα πολεμήσετε.Η ψήφος στη ΝΔ είναι απλούστατα ψήφος τιμωρίας, και το διψήφιο ποσοστό στις εκλογές είναι αυτό που ξεκάθαρα έχετε εξαγοράσει.