Ο Άστον Κούτσερ καταθέτει για τον φόνο πρώην συντρόφου: «Πέρασα το αίμα για κόκκινο κρασί»

Ο Άστον Κούτσερ καταθέτει για τον φόνο πρώην συντρόφου: «Πέρασα το αίμα για κόκκινο κρασί» Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο Άστον Κούτσερ κατέθεσε στο δικαστήριο για τον φόνο της πρώην συντρόφου του, Άσλεϊ Έλεριν, από τον serial killer Μίκαελ Γκαρτζούλο, που έμεινε γνωστός ως ο «σφαγέας του Χόλιγουντ». 

Ο Αμερικανός ηθοποιός κατέθεσε ενώπιον των ενόρκων την Τετάρτη, περιγράφοντας με έντονη συναισθηματική φόρτιση, όσα ακολούθησαν λίγες ώρες μετά την τελευταία επικοινωνία τους με το θύμα. Ο 41χρονος είναι μάρτυρας στη δίκη του Γκαρτζούλο που κατηγορείται για τον φόνο τριών γυναικών και την επίθεση σε ακόμη μία. 

Το βράδυ της 22ας Φεβρουαρίου του 2001, ο Κούτσερ μπήκε στο αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς το μπανγκαλόου της φοιτήτριας, με την οποία είχαν κανονίσει να συναντηθούν. Ο Κούτσερ σχεδίαζε να πάει μαζί της στην απονομή των βραβείων Γκράμι. Όταν όμως έφτασε στο σπίτι της, δύο μόλις ώρες μετά το τελευταίο τηλεφώνημα, βρήκε την πόρτα κλειδωμένη και τα φώτα αναμμένα. Κοιτάζοντας από το παράθυρο, είπε ότι είδε κόκκινους λεκέδες στο χαλί. 

«Νόμιζα ότι ήταν χυμένο κόκκινο κρασί», είπε ο Κούτσερ. «Δεν το πολυσκέφτηκα. Νόμιζα ότι είχα κάνει γκάφα επειδή άργησα», θυμάται ο ηθοποιός, που υπέθεσε ότι η εκνευρισμένη μαζί του Έλεριν είχε βγει έξω με κάποιον άλλο φίλο της. Το επόμενο πρωί, η 22χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από την συγκάτοικό της. Είχε μαχαιρωθεί 47 φορές από τον serial killer. 

Ο Κούτσερ παραδέχθηκε πως όταν έμαθε τι είχε συμβεί στην Έλεριν ταράχθηκε και για έναν επιπλέον λόγο αφού γνώριζε πως τα δαχτυλικά του αποτυπώματα θα ήταν ανιχνεύσιμα στην εξώπορτα του σπιτιού της, και έτσι οι έρευνες θα στρέφονταν μοιραία και στον ίδιο. Ο Γκαρτζούλο συνελήφθη τελικώς το 2008.

Η δίκη ξεκίνησε στις αρχές του μήνα. Ο «σφαγέας του Χόλιγουντ» κατηγορείται ακόμα για τη δολοφονία μιας 18χρονης στο Σικάγο το 1993 και μιας άλλης γυναίκας, στο διάστημα που μεσολάβησε από την δολοφονία της Έλεριν μέχρι τη σύλληψή του.

Η Έλεριν φοιτούσε σε σχολή μόδας και εργάζονταν ως στρίπερ και, σύμφωνα με την Washington Post, η αστυνομία εκτιμά ότι ο Γκαρτζούλο συναντήθηκε με την Έλεριν πρώτη φορά όταν μετακόμισε στη γειτονιά της το φθινόπωρο του 2000. Ο Γκαρτζούλο έφυγε από το Σικάγο γιατί πίστευε ότι οι αρχές τον είχαν υποψιαστεί για την υπόθεση δολοφονίας του 1993. Συστήθηκε στο θύμα του επισκευαστής κλιματιστικών μηχανημάτων και σύντομα έγιναν φίλοι. Την επισκεπτόταν τακτικά στο σπίτι της.

Σύμφωνα μάλιστα με το LA Weekly ο serial killer είχε κάποτε παρακολουθήσει και κάποιο από τα σόου της Έλεριν. Ο κατηγορούμενος αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του αλλά οι εισαγγελείς επιδιώκουν τη θανατική ποινή κάνοντας λόγο για έναν «μεθοδικό σφαγέα γυναικών» που επέλεγε τα θύματά του και τα προσέγγιζε υπομονετικά, απολαμβάνοντας τους φόνους. 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ