Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία πρέπει να προετοιμαστεί για Brexit χωρίς συμφωνία

Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία πρέπει να προετοιμαστεί για Brexit χωρίς συμφωνία Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Η Βρετανία πρέπει να προετοιμαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία, εάν θέλει να διαπραγματευθεί μια κατάλληλη συμφωνία εξόδου δήλωσε ο Βρετανός βουλευτής Μπόρις Τζόνσον.

«Θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με συμφωνία ή χωρίς», δήλωσε ο Τζόνσον σε οικονομικό συνέδριο στην Ελβετία. 

«Ο τρόπος για να έχουμε μια καλή συμφωνία είναι να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο της μη συμφωνίας», δήλωσε ο Τζόνσον, επιφανής ηγέτης της καμπάνιας υπέρ του Brexit και πρώην υπουργός Εξωτερικών που έχει δηλώσει ότι θέλει να αντικαταστήσει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ως επικεφαλής του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος.

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Βρετανία μετά την παραίτηση της Τερέζα Μέι, με τους Εργατικούς και το Εθνικό Κόμμα Σκοτίας να ζητούν την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Η διεξαγωγή γενικών εκλογών ήταν το αίτημα του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, για την οποία δήλωσε ότι ήταν μία σωστή απόφαση, διότι με αυτόν τον τρόπο αποδέχθηκε αυτό που η χώρα γνώριζε επί μήνες, ότι «δεν μπορεί να κυβερνήσει ούτε καν το διχασμένο και διαλυμένο κόμμα της».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM