Ευθύνες σε φρουρά και αστυνομικούς ρίχνει η ΕΔΕ για την επίθεση με μπογιές στην Βουλή

Ευθύνες σε φρουρά και αστυνομικούς ρίχνει η ΕΔΕ για την επίθεση με μπογιές στην Βουλή Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Ολιγωρία και λάθη στους ένστολους που φρουρούσαν την Βουλή κατά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» καταλογίζει, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο προκαταρκτικός επιμερισμός ευθυνών που έχουν πραγματοποιήσει οι ερευνητές χρεώνει ολιγωρία στην φρουρά της Βουλής και στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Οι ερευνητές διαπιστώνουν κενό στην περιφρούρηση του κοινοβουλίου από την πλευρά της οδού Όθωνος, καθώς η μισή διμοιρία που κανονικά φυλάσσει τα σκαλοπάτια σε αυτό τον χώρο δεν ήταν στην θέση της.

Σημειώνεται ωστόσο ότι, σύμφωνα με υπηρεσιακά έγγραφα που δημοσίευσε η «Καθημερινή», η Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων είχε προειδοποιήσει το αρχηγείο δύο φορές από τα μέσα Μαΐου για τον κίνδυνο χτυπημάτων, ωστόσο στάλθηκε μόνον μισή διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης.

Υπό την σκιά της επίθεσης του «Ρουβίκωνα», όπου οι δράστες πέταξαν μπογιά στην πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη είχε χθες τηλεδιάσκεψη με όλους τους αστυνομικούς διευθυντές στην επικράτεια.

Κατά την τηλεδιάσκεψη διατυπώθηκαν ανησυχίες για κλιμάκωση καταδρομικών ενεργειών, ειδικά ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την αυτοδιοίκηση της Κυριακής.

Όπως αναφέρθηκε, πιθανοί στόχοι είναι τα περίπτερα υποψηφίων και κομμάτων με δυνητικούς δράστες ομάδες αναρχικών που ζητούν την χορήγηση άδειας Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και ακροδεξιούς που αντιτίθενται στην συμφωνία των Πρεσπών.


Η κ. Γεροβασίλη ζήτησε από τους ανώτερους αξιωματικούς να εφαρμόσουν τα σχέδια προστασίας που προβλέπουν διπλές ζώνες ασφαλείας και διπλές περιπολίες.

Σημειώνεται ότι ένας από τους δράστες της επίθεσης έχει συλληφθεί ενώ η εισαγγελία Αθηνών να έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά όλων των συμμετεχόντων στην καταδρομική ενέργεια, για το αδίκημα της φθοράς ιστορικού μνημείου.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: 7 χρόνια από την τραγωδία με τους 104 νεκρούς

Ελλάδα / Εικόνες από τις εκδηλώσεις μνήμης για την 7η επέτειο από την τραγωδία στο Μάτι

Στο πλαίσιο της 7ης «μαύρης» επετείου από τη φωτιά στο Μάτι ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών από την πυρκαγιά στο Μάτι, διοργάνωσε σήμερα εκδηλώσεις μνήμης «για να μην ξεχαστεί το έγκλημα της 23ης Ιουλίου 2018»
LIFO NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Ελλάδα / Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά περισσότερες από δέκα ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πιστοποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ως βιολογικών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"καθώς η μισή διμοιρία που κανονικά φυλάσσει τα σκαλοπάτια σε αυτό τον χώρο δεν ήταν στην θέση της"Η υπολοιπη μιση χτυπαγε ενα φραπε στο Everest αραγε; Φανταζομαι πως οσοι φυλανε την Βουλη παιρνουν και κανενα επιδοματακι παραπανω, οποτε εχεις καλοπληρωμενους, σε χαλαρο ποστο, που εχουν ηδη ενημερωθει εκ των προτέρων και παρολα αυτα τους σταθηκε αδυνατο να προσταψουν το κτηριο της Βουλης απο 15 άοπλους που υποστηριζουν αριστερους τρομοκρατες. Τι να πεις πραγματικα...