Συγγραφείς δημιούργησαν «βρώσιμο» βιβλίο για παιδιά - Περιέχει σπόρους και καμία χημική ουσία

Συγγραφείς δημιούργησαν «βρώσιμο» βιβλίο για παιδιά - Περιέχει σπόρους και καμία χημική ουσία Facebook Twitter
0

Μια ομάδα συγγραφέων από την Βουλγαρία αποφάσισε να δημιουργήσει ένα «βρώσιμο» βιβλίο με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών. 

Το βιβλίο είναι φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, 100% βιοδιασπώμενο και δεν περιέχει ίχνος μελανιού, αφού για τη συγγραφή του χρησιμοποιήθηκε χρωστική τροφίμων. Στις σελίδες του υπάρχουν πιστοποιημένοι σπόροι από βρώσιμα άνθη, φρούτα και λαχανικά, τους οποίους τα παιδιά καλούνται να αξιοποιήσουν σε μια βιωματική εμπειρία, φυτεύοντάς τους στη γη για να μεγαλώσουν και να δώσουν καρπούς.

Συγγραφείς δημιούργησαν «βρώσιμο» βιβλίο για παιδιά - Περιέχει σπόρους και καμία χημική ουσία Facebook Twitter
Συγγραφείς δημιούργησαν «βρώσιμο» βιβλίο για παιδιά - Περιέχει σπόρους και καμία χημική ουσία Facebook Twitter

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, το βιβλίο δεν περιέχει καμία χημική ουσία. Η κόλλα που χρησιμοποιήθηκε για να ενώσει τις σελίδες του παρασκευάστηκε από ζάχαρη, αλεύρι και νερό. Οι πιστοποιημένοι σπόροι είναι οι σπόροι γνωστής ποικιλίας, ψηλής βλαστικής ικανότητας, καθαροί από ζιζάνια, ασθένειες και αδρανή υλικά, διευκρινίζει μία από τους εμπνευστές και συγγραφείς του βιβλίου, η Νταρίνα Ντιμίτροβα.

Η ιστορία που αφηγείται το παιδικό μυθιστόρημα εξετάζει τη σχέση παιδιών και ενηλίκων, όμως δεν έχει διδακτική πρόθεση, επισημαίνει η ίδια. Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Μπόμπο Μπερνμούντο και η μπάντα των φίλων του που αναζητούν περιπέτειες, προκλήσεις και, τελικά, έπειτα από κάθε μικρή ή μεγαλύτερη αναποδιά που συναντούν βρίσκουν λύσεις.

Συγγραφείς δημιούργησαν «βρώσιμο» βιβλίο για παιδιά - Περιέχει σπόρους και καμία χημική ουσία Facebook Twitter
Συγγραφείς δημιούργησαν «βρώσιμο» βιβλίο για παιδιά - Περιέχει σπόρους και καμία χημική ουσία Facebook Twitter

«Με πολύ χιούμορ, εξετάζουμε - με τη βοήθεια ψυχολόγων - θέματα σχετικά με τη συμπάθεια, τη φιλία, τις ανησυχίες των παιδιών για το περιβάλλον από την τρυφερή παιδική ηλικία. Λάβαμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ευχαριστίες και ερωτήσεις για το βιβλίο. Αυτή η εξέλιξη μάς δίνει μεγάλη ικανοποίηση και προσθέτει αξία στο έργο μας. Πλέον, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κάτι ενδιαφέρον για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, κάτι που δεν πρέπει απαραίτητα να έχει τη μορφή βιβλίου», σχολίασε η Νταρίνα Ντιμίτροβα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM