Ένας στους δύο Γάλλους θέλει να ξαναχτιστεί η Παναγία των Παρισίων όπως ακριβώς ήταν

Ένας στους δύο Γάλλους θέλει να ξαναχτιστεί η Παναγία των Παρισίων όπως ακριβώς ήταν Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από τους μισούς Γάλλους θέλουν να ξαναχτιστεί η Παναγία των Παρισίων ακριβώς όπως ήταν πριν από την καταστροφική πυρκαγιά της 15ης Απριλίου.


Με βάση τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό της HuffPost και του CNews, το 54% των Γάλλων θέλουν να μην αλλάξει το παραμικρό στο στολίδι αυτό της γοτθικής αρχιτεκτονικής.

Ένας στους τέσσερις (25%) στηρίζουν την άποψη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ ενός «εκσυγχρονισμού» του κτιρίου. Το 21% δεν εξέφρασε άποψη.

Η Γαλλία έχει προκηρύξει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανοικοδόμηση του βέλους του καθεδρικού ναού που κατέρρευσε πάνω στο κεντρικό κλίτος κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Όμως το χρονικό περιθώριο των 5 ετών που ανέφερε ο Μακρόν προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του ναού προκαλεί έντονη αντιπαράθεση στη χώρα.

Οι ειδικοί δεν συμφωνούν μεταξύ τους για το αν είναι δυνατόν να τηρηθεί αυτή η διορία.

Σε μια ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν σχεδόν 1.000 από αυτούς και δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Le Figaro, καλούν του πρόεδρο να αποφύγει τη «σπουδή» στα έργα αποκατάστασης και να μην παραβεί τους κανόνες περί προστασίας των μνημείων εθνικής κληρονομιάς.

Οι δωρεές για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων έχουν φτάσει μέχρι σήμερα το ποσό των 850 εκατομμυρίων ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP / VoA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM