ΗΠΑ: Ένοπλη οργάνωση σχεδίαζε τη δολοφονία Ομπάμα, Κλίντον και Σόρος

ΗΠΑ: Ένοπλη οργάνωση σχεδίαζε τη δολοφονία Ομπάμα, Κλίντον και Σόρος Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Το FBI συνέλαβε αρχηγό ένοπλης οργάνωσης που σχεδίαζε τη δολοφονία του Μπαράκ Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον και τον Τζορτζ Σόρος. 

Ο επικεφαλής μιας ένοπλης οργάνωσης η οποία συλλαμβάνει παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι περνούν στις ΗΠΑ από το Μεξικό, θριαμβολογούσε ότι είχε εκπαιδευτεί για να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον και τον Τζορτζ Σόρος, σύμφωνα με το FBI.

Ο Λάρι Χόπκινς, ο αρχηγός της ομάδας Ενωμένοι Συνταγματικοί Πατριώτες (UCP), συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή με την κατηγορία της οπλοκατοχής.

Τα μέλη της οργάνωσης αυτής, που κυκλοφορούν οπλισμένα και ντυμένα με στολές παραλλαγής, ισχυρίζονται ότι τους τελευταίους δύο μήνες βοήθησαν τις αμερικανικές αρχές να συλλάβουν περίπου 5.600 μετανάστες στην έρημο του Νέου Μεξικού.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν σήμερα στις δικαστικές αρχές, η ομοσπονδιακή αστυνομία αναφέρει ότι την περίοδο που ερευνούσαν την ομάδα του Χόπκινς, μάρτυρες τον κατηγόρησαν ότι είπε πως η UCP σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον και τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

Η UCP ισχυρίζεται ότι χαίρει της υποστήριξης της Συνοριοφυλακής, σε μια περίοδο που η υπηρεσία αυτή έχει εξουθενωθεί λόγω του μεγάλου αριθμού οικογενειών που φτάνουν από χώρες της Κεντρικής Αμερικής στις ΗΠΑ και ζητούν άσυλο.

Τα μέλη της UCP εμφανίζονται σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει η ίδια η οργάνωση να καλούν ομάδες μεταναστών –μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται γυναίκες και μικρά παιδιά– να σταματήσουν την πορεία τους και να περιμένουν τους πράκτορες της υπηρεσίας μετανάστευσης.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) κατηγορεί τα μέλη της UCP ότι συλλαμβάνουν παρανόμως και απαγάγουν μετανάστες υποδυόμενοι τους αστυνομικούς.

Ο Χόπκινς συνελήφθη μία ημέρα αφότου η Δημοκρατική κυβερνήτρια του Νέου Μεξικού Μισέλ Λάτζαν Γκρίσαμ διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για την οργάνωση.

«Οι απειλές σε βάρος οικογενειών μεταναστών και αιτούντων άσυλο είναι απολύτως απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν», έγραψε στο Twitter.

To PayPal και ο ιστότοπος συλλογικής χρηματοδότησης GoFundMe απαγόρευσαν την περασμένη εβδομάδα στην ομάδα να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τους, επικαλούμενοι την πολιτική τους να μην προωθούν το μίσος ή τη βία.

Η ACLU είχε χαρακτηρίσει την UCP «φασιστική παραστρατιωτική» οργάνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM