Βρετανοί κάτοχοι Mastercard ίσως λάβουν «ουρανοκατέβατες» στερλίνες

Βρετανοί κάτοχοι Mastercard ίσως λάβουν «ουρανοκατέβατες» στερλίνες Facebook Twitter
0

«Ουρανοκατέβατα» λεφτά ενδέχεται να λάβουν σχεδόν όλοι οι ενήλικοι στη Βρετανία που είναι κάτοχοι της πιστωτικής κάρτας Mastercard, είτε την έχουν χρησιμοποιήσει, είτε όχι.


Σύμφωνα με την αγωγή που έχουν ασκήσει σωματεία καταναλωτών, η εταιρεία έχει επιβάλει μυστικές προμήθειες που είναι ενσωματωμένες στις τιμές. Το ποσό της απαιτούμενης αποζημίωσης φτάνει τα 14 δισ. στερλίνες κι ενδέχεται, σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, κάθε κάτοχος της κάρτας να αποζημιωθεί με ένα ποσό έως και 300 στερλίνες.

Με βάση το κατηγορητήριο, στην αγωγή που έχει καταθέσει ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη Γουόλτερ Μέρικς, την αύξηση αυτή που έχει μυστικά επιβάλει η Mastercard την πλήρωσαν όλοι οι Βρετανοί και όχι μόνον οι κάτοχοι της κάρτας.


Υπολογίζεται πως 46 εκατ. καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πληρώσει υψηλότερες τιμές στα καταστήματα σε μία περίοδο 16 ετών. Σε πρώτο βαθμό, η αγωγή του Μέρικς είχε απορριφθεί, όμως ασκήθηκε έφεση και τώρα θα εξεταστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστικό όργανο.

Βέβαια, η Mastercard ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση και πως θα διεκδικήσει τη δικαίωσή της έως το Ανώτατο Δικαστήριο, εάν χρειαστεί.


Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «η απόφαση αυτή δεν είναι μία τελεσίδικη απόφαση και το αίτημα για τη συνέχιση της δίκης δεν έχει επικυρωθεί. Κατά το μάλλον, ή ήττον, το δικαστήριο έκρινε απλώς πως θα πρέπει να επανεξετασθούν κάποια ζητήματα.


Η Mastercard εξακολουθεί να μη συμφωνεί ουσιωδώς με τη νομική βάση της αγωγής και υποστηρίζει πως οι Βρετανοί καταναλωτές χαίρουν ενός πραγματικά υψηλού βαθμού ασφάλειας, πρακτικότητας, και προστασίας από τις υπηρεσίες αποπληρωμής της κάρτας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM