Το Ισραήλ σχεδιάζει νέα αποστολή στη Σελήνη μετά την αποτυχία του Beresheet

Το Ισραήλ σχεδιάζει νέα αποστολή στη Σελήνη μετά την αποτυχία του Beresheet Facebook Twitter
0

Η αεροδιαστημική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη πρώτη αποστολή του Ισραήλ στη Σελήνη ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει τα σχέδιά της για μια δεύτερη αποστολή,.

Η χρηματοδότηση της αποστολής θα γίνει με χρήματα που θα συγκεντρώσει από ιδιώτες δωρητές και  πολίτες.

Το ρομποτικό σκάφος Beresheet, που κατασκεύασε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός SpaceIL με την κρατική Βιομηχανία Αεροδιαστημικής του Ισραήλ (IAI) συνετρίβη την Πέμπτη κατά την τελική κάθοδό του, διαλύοντας τις ελπίδες του Ισραήλ να γίνει η τέταρτη κατά σειρά χώρα που καταφέρνει να πραγματοποιήσει μια ελεγχόμενη προσσελήνωση.

«Είχα χρόνο να σκεφτώ, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σχετικά με όσα συνέβησαν και δεδομένης όλης της ενθάρρυνσης που έλαβα και της στήριξης από τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, κατέληξα σήμερα στο να ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο- το Beresheet 2» δήλωσε ο πρόεδρος της SpaceIL και δισεκατομμυριούχος του τεχνολογικού τομέα Μόρις Καν στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12.

Η παρθενική αποστολή στοίχισε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία συγκεντρώθηκαν χάρη κυρίως στη συνδρομή ιδιωτών δωρητών, όπως του Καν. Ο ίδιος ανέφερε, στη συνέντευξη που παραχώρησε, ότι η συμμετοχή της ισραηλινής κυβέρνησης ανέρχεται σε περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια.

Δωρητές έχουν ήδη αρχίσει να υπόσχονται πόρους για τη νέα επιχείρηση, εξήγησε ο Καν, προσθέτοντας ότι τα χρήματα θα πρέπει να έρθουν από τους πολίτες για «ένα σχέδιο του λαού του Ισραήλ».

«Δεν θα βασιστούμε στη στήριξη της κυβέρνησης» υπογράμμισε.

Η ομάδα του Beresheet 2 θα συγκληθεί αύριο, επισήμανε ο επιχειρηματίας τονίζοντας: «Ξεκινήσαμε κάτι που θα ολοκληρώσουμε και θα τοποθετήσουμε τη σημαία μας στη Σελήνη».

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM