Δίκη Γιακουμάκη: Τρεις μάρτυρες θα καταθέσουν σήμερα

Δίκη Γιακουμάκη: Τρεις μάρτυρες θα καταθέσουν σήμερα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με τις καταθέσεις τριών μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη στα Ιωάννινα. 

Με την εξέταση των δύο μαρτύρων, για τους οποίους το δικαστήριο είχε διατάξει τη βίαιη προσαγωγής τους, καθώς την πρώτη ημέρα της δίκης δεν είχαν παρουσιαστεί, αλλά και την επανεξέταση του μάρτυρα για τον οποίον, χθες, ο εισαγγελέας είχε διατάξει την προσωρινή κράτησή του με την υπόνοια της ψευδορκίας, συνεχίζεται από το πρωί η δίκη των 9 Κρητικών.

Και οι τρεις μάρτυρες που εξετάστηκαν, ήδη, ήταν πρώην συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατά την επανεξέταση, ο πρώτος μάρτυρας ρωτήθηκε από την έδρα και επιβεβαίωσε τα περιστατικά που είχε καταθέσει προανακριτικά, λέγοντας ότι επρόκειτο για «πλάκες», δηλαδή, κατέθεσε ότι «οι καρπαζιές στο σβέρκο του Βαγγέλη», «το κυνήγι στους ορόφους», «η μονωτική ταινία που του τύλιξαν στο κεφάλι», ήταν «όλα πειράγματα στο πλαίσιο της φιλικής σχέσης στην παρέα».

Αναφορικά με τρία βίντεο, τα οποία δείχνουν πως η παρέα των Κρητικών «πάλευε στο κρεβάτι, ενώ ακουγόταν κάποιος να τραγουδάει μέσα από μία ντουλάπα», αποδέχτηκε ότι τα γνώριζε.

Ειδικότερα, για το τρίτο βίντεο, επιβεβαίωσε το οπτικό υλικό, το οποίο κατέθεσε στο δικαστήριο η συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων και σύμφωνα με το οποίο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης φαίνεται «να συμμετέχει και όχι από θέση άμυνας».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση ενός άλλου μάρτυρα, πρώην σπουδαστή, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «σε εκδρομή της Γαλακτοκομικής Σχολής χτύπησε με σφαλιάρες τον Βαγγέλη Γιακουμάκη» και χαρακτήρισε τις πράξεις του «πειράγματα», λέγοντας ότι, τότε, ήταν 16 χρονών.

Ωστόσο, ο ίδιος μάρτυρας είπε ότι ήταν παρών σε δύο άλλα περιστατικά σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ότι, δηλαδή, του «πέταξαν νερό από τον βραστήρα» και ότι «τον κλωτσούσαν με τα 'στιβάνια' (σ.σ: κρητικές μπότες)».

Η τρίτη μάρτυρας είπε στο δικαστήριο ότι με προτροπή καθηγήτριας είχε καταθέσει στην αστυνομία ότι η συγκάτοικός της, η οποία ήταν στην «παρέα των Κρητικών», έφερε στο δωμάτιο και έκρυψε ένα σκληρό δίσκο και της ζήτησε να ξεχάσει αυτό που είδε, γεγονός που της δημιούργησε ερωτηματικά (στη μάρτυρα), κάτι που την οδήγησε στο να μεταφέρει το γεγονός στην καθηγήτρια.

Αυτή την ώρα καταθέτει η πρώην υπεύθυνη της Εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM