Θετικός ο Τραμπ σε νέα συνάντηση με τον Κιμ

Θετικός ο Τραμπ σε νέα συνάντηση με τον Κιμ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό σήμερα το ενδεχόμενο μιας τρίτης συνόδου κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι δηλώσεις του Τραμπ έγιναν έξι εβδομάδες μετά την αποτυχία της δεύτερης που διεξήχθη στο Ανόι.

«Θα μπορούσε να γίνει μια τρίτη σύνοδος κάποια στιγμή», είπε ο Τραμπ υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν.

Διευκρίνισε ότι σκοπεύει να συζητήσει το θέμα αυτό με τον ομόλογό του, χωρίς όμως να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

«Θέλουμε να παραμείνουν εν ισχύ οι κυρώσεις», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι έχει καλές σχέσεις με τον Κιμ.

«Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε καλά νέα (...) για τον κόσμο», σημείωσε.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν είναι έτοιμος να χαλαρώσει κάποιες από τις κυρώσεις, ο Τραμπ είπε ότι συζητά με τον Μουν «ορισμένα ανθρωπιστικά πράγματα» και την πιθανότητα η Νότια Κορέα να βοηθήσει τη Βόρεια χορηγώντας τρόφιμα.

Μετά την αποτυχία της συνόδου του Ανόι, η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει ότι θέλει να καταλήξει σε μια «μεγάλη συμφωνία» με την οποίο θα επιτευχθεί «η οριστική και πλήρως επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας» σε αντάλλαγμα γαι την άρση των κυρώσεων που στραγγαλίζουν την οικονομία της χώρας αυτής.

Ο Τραμπ είπε ότι έχουν προκύψει «καλά πράγματα» από τις διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα και, μολονότι η Ουάσινγκτον δεν πήρε αυτά που ήθελε από τις συναντήσεις με τον Κιμ, έχει γίνει σημαντική πρόοδος και ο ίδιος γνώρισε και σέβεται τον ηγέτη της.

Ο Μουν από την πλευρά του σημειώσε ότι μετά την πρώτη σύνοδο κορυφής Τραμπ-Κιμ, πέρσι το καλοκαίρι, παρατηρήθηκε μια «εντυπωσιακή μεταστροφή» στην κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο.

Όπως είπε, πιστεύει ότι η διπλωματία του Αμερικανού προέδρου οδήγησε σε χαλάρωση των στρατιωτικών εντάσεων και ο ίδιος θεωρεί ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διαλόγου.

Αναφερόμενος τέλος στη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ, ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι δεν έχει άποψη για το θέμα αυτό. Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την έκδοσή του για τη δημοσιοποίηση χιλιάδων απόρρητων διπλωματικών εγγράφων στον ιστότοπο WikiLeaks.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM
Κάριν Ίμεργκουτ: Η δικαστής του Όρεγκον που σταμάτησε τον Τραμπ και τον στρατό του

Διεθνή / Κάριν Ίμεργκουτ: Η δικαστής του Όρεγκον που σταμάτησε τον Τραμπ και τον στρατό του

Η δικαστής Κάριν Ίμεργκουτ, διορισμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ, μπλόκαρε δύο φορές τα σχέδιά του για στρατιωτική επέμβαση στο Πόρτλαντ. Ποια είναι η γυναίκα που βρέθηκε απέναντι σε δύο προέδρους και γιατί η ιστορία της συγκλονίζει ξανά την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Χημείας 2025: Βραβεύτηκαν τρεις επιστήμονες για την «ανάπτυξη μεταλλο-οργανικών πλαισίων»

Διεθνή / Νόμπελ Χημείας 2025: Βραβεύτηκαν τρεις επιστήμονες για την «ανάπτυξη μεταλλο-οργανικών πλαισίων»

«Μέσω της ανάπτυξης μεταλλικών-οργανικών πλαισίων, οι βραβευθέντες έχουν προσφέρει στους χημικούς νέες ευκαιρίες για την επίλυση ορισμένων από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε ο φορέας απονομής του βραβείου
LIFO NEWSROOM