Κίνα: Συνελήφθη δάσκαλος που δηλητηρίασε μαθητές νηπιαγωγείου με νιτρικό νάτριο

Κίνα: Συνελήφθη δάσκαλος που δηλητηρίασε μαθητές νηπιαγωγείου με νιτρικό νάτριο Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ένας Κινέζος δάσκαλος συνελήφθη επειδή δηλητηρίασε τους μαθητές του σε ένα νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευθούν 23 παιδιά.

Ο δάσκαλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, με το όνομα Ουάνγκ, έριξε για αδιευκρίνιστους λόγους νιτρικό νάτριο στο πρωινό των παιδιών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκαταρκτικής έρευνας, όπως ανέφερε χθες Δευτέρα το βράδυ το επίσημο πρακτορείο της Κίνας.

Μετά το πρωινό τα παιδιά άρχισαν να έχουν εμετούς, ενώ κάποια έχασαν τις αισθήσεις τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου στην πόλη Ζιαοζούο της επαρχίας Χενάν.

Πέντε ημέρες αργότερα ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πέντε ακόμη παραμένουν υπό παρακολούθηση.

Ένας γονέας δήλωσε στο Νέα Κίνα ότι το σχολείο τον ενημέρωσε πως το παιδί του διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε εκεί οι γιατροί του είπαν ότι έκαναν πλύση στομάχου στο παιδί.

Το νιτρικό νάτριο είναι ένα χημικό προϊόν το οποίο χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των κρεάτων, όμως είναι τοξικό όταν καταναλώνεται μόνο του.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ χθες Δευτέρα μια οδηγία της κινεζικής κυβέρνησης η οποία ζητεί από τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων να γευματίζουν μαζί με τους μαθητές, έπειτα από μια σειρά διατροφικών σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει στα σχολεία της χώρας.

Πλέον τα σχολεία πρέπει να ανακοινώνουν από πού προμηθεύονται τα γεύματα που δίνουν στους μαθητές και να διεξάγουν ελέγχους ποιότητας.

Τον Μάρτιο 36 μαθητές χρειάστηκε να νοσηλευθούν αφού κατανάλωσαν «μουχλιασμένη τροφή» σε ένα δημοτικό σχολείο της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα.

Εξαιτίας του σκανδάλου αποπέμφθηκε ο διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times.

Οι φωτογραφίες από μουχλιασμένο ψωμί, χαλασμένο κρέας και ψάρι που ανήρτησαν οι γονείς των μαθητών του σχολείου αυτού στο διαδίκτυο προκάλεσαν στην Κίνα συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για τη διατροφική ασφάλεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Xinhua

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM