Ινδονησία: Πάρκο έντυσε τις γοργόνες του για να μην φαίνονται τα στήθη τους

Ινδονησία: Πάρκο έντυσε τις γοργόνες του για να μην φαίνονται τα στήθη τους Facebook Twitter
0

Ένα θεματικό πάρκο στην Ινδονησία κάλυψε τα γυμνά στήθη δυο αγαλμάτων στα οποία απεικονίζονται γοργόνες από σεβασμό στις «αξίες της Ανατολής». 

Το Ancol Dreamland, στην Τζακάρτα την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, έντυσε με χρυσό περιτύλιγμα τα στήθη των αγαλμάτων, τα οποία βρίσκονται στο πάρκο για τουλάχιστον 15 χρόνια. 

Η κίνηση αυτή προκάλεσε σύγχυση σε πολλούς από τους κατοίκους της πόλης, ενώ έγειρε ερωτήματα σχετικά με τον αν το Ancol Dreamland ωθήθηκε στο να πάρει αυτή την απόφαση. 

Ωστόσο το πάρκο απέρριψε αυτό το σενάριο και υποστήριξε πως πήρε αυτή την απόφαση πέρυσι. 

«Πρόκειται για μια απόφαση που πήρε μόνη της η διοίκηση, δεν υπήρξαν εξωτερικές πιέσεις», δήλωσε στο BBC η Ρίκα Λεστάρι, εκπρόσωπος του θεματικού πάρκου.

«Διανύουμε μια περίοδο που μετασχηματιζόμαστε σε ένα φιλικό προς τις οικογένειες θεματικό πάρκο», πρόσθεσε. 

Η γλύπτρια των αγαλμάτων, Ντολορόσα Σινάγκα, δήλωσε στο BBC πως το πάρκο απέκρυψε από το κοινό «την ομορφιά της τέχνης». 

«Αυτό που έκαναν ήταν να απαγορεύσουν στο κοινό να απολαμβάνει την τέχνη», είπε. 

Οι επισκέπτες φαίνονται σαστισμένοι από την απόφαση του πάρκου. 

«Τα αγάλματα δεν μας ενοχλούσαν», δήλωσε η Νάντα Τζουλίντα, που πήγαινε με τα παιδιά της στο πάρκο, στο BBC. 

«Είναι παράξενο να βλέπεις έργα τέχνης να καλύπτονται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

«[Το πάρκο] Βρίσκεται κοντά στην παραλία και πρόκειται για γοργόνες. Δεν θα έβλεπες ποτέ μια γοργόνα να καλύπτεται με ένα ρούχο όπως αυτό», δήλωσε ένας άλλος επισκέπτης του πάρκου. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα αγάλματα προκαλούν ηθικό πανικό. 

Το 2016 οι Ιρανοί περιγέλασαν την Ιταλία που κάλυψε γυμνά αγάλματα κατά την επίσκεψη του προέδρου Χασάν Ρουχανί, ευχαριστώντας την ειρωνικά επειδή «έσωσε το Ισλάμ». 

Ένα άγαλμα μιας κουκουβάγιας που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην βόρεια Σερβία προκάλεσε αντιδράσεις για το υποτιθέμενο φαλλικό σχήμα του. 

Στην Ινδία, πέρυσι, φυλακίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ένας άνδρας επειδή έκανα σατυρικά Tweets για ερωτικά αγάλματα ενός ναού. Αργότερα, του δόθηκε χάρη από την πολιτεία της Ορίσα. 

Με πληροφορίες από ΒΒC 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM