LIVE!

Λίβανος: Μαζικές διαδηλώσεις εναντίων των γάμων ανηλίκων

Λίβανος: Μαζικές διαδηλώσεις εναντίων των γάμων ανηλίκων Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Εκατοντάδες Λιβανέζοι διαδήλωσαν στη Βηρυτό κατά του γάμου ανηλίκων, ζητώντας τη θέσπιση νομοθεσίας που θα απαγορεύει τον γάμο πριν την ηλικία των 18.

Αψηφώντας τη βροχή, πολλές γυναίκες, μαζί με βουλευτές και καλλιτέχνες πραγματοποίησαν πορεία έως το Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της κινητοποίησης, που οργάνωσαν ενώσεις της κοινωνίας των πολιτών, όπως μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κοριτσάκια, που φόραγαν νυφικό και πέπλο, συμμετείχαν στη διαδήλωση, κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα: «Το τέλος του γάμου παιδιών ξεκινά από την εκπαίδευσή τους».

«Παντρεύτηκαν κοριτσάκια, τα οδήγησαν στον θάνατο», «νομοθέτες του κοινοβουλίου, ένα κορίτσι έχει δικαίωμα στην ασφάλεια» φώναζαν οι διαδηλωτές.

Κάποιοι από το πλήθος κρατούσαν πλακάτ, όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «όχι πριν από τα 18 έτη» και «στοπ στον πρόωρο γάμο».

Η Άμπιρ Άμπντελ Ραζέκ, μια 22χρονη μητέρα που πήγε στη διαδήλωση μαζί με την κορούλα της, επιβεβαίωσε πως παντρεύτηκε η ίδια σε ηλικία 14 ετών.

Είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ελπίζει ότι η κόρη της «θα τελειώσει τις σπουδές της και δεν θα παντρευτεί πριν από τα 22» της.

Οι διαδηλωτές ζητούν να τεθεί σε ισχύ νόμος που θα ορίζει την κατώτερη νόμιμη ηλικία του γάμου στα 18 έτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM