Η Σαουδική Αραβία αφαίρεσε την υπηκοότητα από τον γιο του Οσάμα μπιν Λάντεν

Η Σαουδική Αραβία αφαίρεσε την υπηκοότητα από τον γιο του Οσάμα μπιν Λάντεν Facebook Twitter
0

Η Σαουδική Αραβία αφαίρεσε την υπηκοότητα από τον Χάμζα μπιν Λάντεν, τον γιό του φονευθέντος ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Την απόφαση ανακοίνωσε το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή της στην εφημερίδα της κυβέρνησης Ουμ αλ Κούρα.

Επικήρυξη από τις ΗΠΑ


Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες, πως προσφέρει αμοιβή έως ενός εκατομμυρίου δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν «στην αναγνώριση ή τον εντοπισμό σε οποιαδήποτε χώρα» του Χάμζα, τον οποίο αποκαλεί σημαντικό ηγέτη της Αλ Κάιντα.


Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον των οργανώσεων Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα πρόσθεσε το όνομα του «Χάμζα Οσάμα Μοχάμαντ Μπιν Λάντεν», γεννημένου στις 9 Μαΐου 1989 στην Τζέντα, στον κατάλογο των προσώπων τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων έχουν παγώσει διεθνώς ενώ τους έχει απαγορευθεί να ταξιδεύουν.


«Ορίσθηκε» (τον Αύγουστο 2015) από τον νυν αρχηγό της Αλ Κάιντα, τον Αιγύπτιο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, «ως επίσημο μέλος της Αλ Κάιντα» και «θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχός του», προσθέτει ο ΟΗΕ.


Δέκατο πέμπτο από τα περίπου 20 παιδιά του Οσάμα Μπιν Λάντεν, γιός της τρίτης συζύγου του, ο Χάμζα προετοιμαζόταν από την παιδική ηλικία του για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του.

Στο πλευρό του στο Αφγανιστάν πριν από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, έμαθε τον χειρισμό των όπλων και σε βίντεο που έχει αναρτήσει στο Ίντερνετ καταφέρεται εναντίον των Αμερικανών, των εβραίων και των «Σταυροφόρων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Διεθνή / Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η ευρωπαϊκή αναμονή μέχρι τη σύνοδο της Πέμπτης και η αβεβαιότητα γύρω από τις προθέσεις του Πούτιν εντάσσονται σε ένα ευρύτερο διπλωματικό παιχνίδι, με τις Βρυξέλλες να επιδιώκουν τρία πράγματα
LIFO NEWSROOM
Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι των ειδικών δυνάμεων κατηγορούν συναδέλφους τους

Διεθνή / Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι κατηγορούν συναδέλφους τους

Σοκαριστικές κατηγορίες εναντίον των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων για εγκλήματα πολέμου, περιλαμβανομένων εκτελέσεων αμάχων και παιδιών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν - Στοιχεία από πρώην στρατιώτες και προειδοποιήσεις για κάλυψη από την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Διεθνή / Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Ο Hasan Piker, αριστερός πολιτικός σχολιαστής που έχει 2,8 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitch, υποστηρίζει ότι ρωτήθηκε για την πολιτική του τοποθέτηση, τη γνώμη του για τον Τραμπ και αν έχει διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες.
LIFO NEWSROOM