Ο Μαδούρο ανακοίνωσε πως διακόπτει διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία

Ο Μαδούρο ανακοίνωσε πως διακόπτει διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι διέρρηξε τις σχέσεις της χώρας του με την Κολομβία και απελαύνει το προσωπικό της κολομβιανής πρεσβείας.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό πως έντεκα στρατιωτικοί και δύο αστυνομικοί των δυνάμεων της Βενεζουέλας αυτομόλησαν διασχίζοντας τα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία στην Κούκουτα.

Τα σύνορα είναι κλειστά έπειτα από διαταγή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, για να εμποδισθεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα του, ανακοίνωσαν οι αρχές της Κολομβίας.

Σε ανακοίνωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης, η υπηρεσία μετανάστευσης της Βενεζουέλας διευκρινίζει ότι «οργανώνει συνομιλίες» με τους 13, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται ένας ταγματάρχης της μπολιβαριανής εθνικής ένοπλης δύναμης.

Ο στρατός της Βενεζουέλας χρησιμοποίησε δακρυγόνα κατά εθελοντών που ξεφόρτωναν ανθρωπιστική βοήθεια στην γέφυρα Φρανθίσκο ντε Πάουλα στα σύνορα ανάμεσα στην Κολομβία και την Βενεζουέλα, σύμφωνα με βίντεο ασφαλείας που στάλθηκε από πηγή της κολομβιανής κυβέρνησης.

Η γέφυρα, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ουρένια της Βενεζουέλας, είναι μία από τις τρεις διεθνείς γέφυρες από τις οποίες ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ελπίζει να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τον πληθυσμό της Βενεζουέλας, που υποφέρει από εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων.

Η κολομβιανή κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι στρατιώτες της Βενεζουέλας πυροβόλησαν επίσης με σφαίρες από καουτσούκ, αλλά αυτή η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Υπό την πίεση του Νετανιάχου, θεώρησε την επίθεση στο Ιράν ως ευκαιρία που έπρεπε να εκμεταλλευτεί, αλλά και ως τρόπο να διαμορφώσει ένα προφίλ ηγέτη που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την αμερικανική στρατιωτική ισχύ
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Διεθνή / Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Η Αντονέλι πέθανε στις 22 Ιουνίου του 2015 σε ηλικία 73 ετών, γεμάτη πίκρα, σημαδεμένη από τη μεγάλη περιπέτεια, που βίωσε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και την έφερε στην πόρτα στης φυλακής
LIFO NEWSROOM