ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Βεβήλωσαν εβραϊκούς τάφους με σβάστικες σε νεκροταφείο στη Γαλλία

Βεβήλωσαν εβραϊκούς τάφους με σβάστικες σε νεκροταφείο στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Περισσότερους από 80 τάφους βεβήλωσαν άγνωστοι σε εβραϊκό νεκροταφείο, στην Αλσατία, στην ανατολική Γαλλία.

Αγκυλωτοί σταυροί ζωγραφίσθηκαν με σπρέι και στην πόρτα ενός σπιτιού κοντά στο κοιμητήριο, καθώς και στον τοίχο του περιβόλου. Η πρόσβαση στο κοιμητήριο αποκλείστηκε από τη χωροφυλακή, που κρατούσε σε απόσταση τους δημοσιογράφους, τους φωτογράφους και τους εικονολήπτες.


«Σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, περίπου 80 τάφοι του ισραηλιτικού κοιμητηρίου του Κατσενέμ βρέθηκαν βεβηλωμένοι», καθώς είχαν σχηματιστεί πάνω τους με σπρέι αγκυλωτοί σταυροί, ανακοίνωσε η νομαρχία του Κάτω Ρήνου.

«Ογδόντα τάφοι βεβηλώθηκαν στο Κατσενέμ. Αγανάκτηση και αηδία. Αυτές οι αποκρουστικές πράξεις είναι ύβρις στη μνήμη της χώρας μας. Στις αξίες που σφυρηλάτησαν την ψυχή του λαού μας. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μην παραμείνουν ατιμώρητες», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Ο νομάρχης του Κάτω Ρήνου Ζαν-Λικ Μαρξ καταδίκασε «με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα αυτή τη βδελυρή αντισημιτική πράξη και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του προς την εβραϊκή κοινότητα, η οποία έγινε άλλη μια φορά στόχος».

«Ο αντισημιτισμός πλήττει τις αξίες της Δημοκρατίας που συμμερίζονται όλοι οι Γάλλοι. Καμιά βία, καμιά εκδήλωση μίσους ή μισαλλοδοξίας δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο το να ζούμε μαζί», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, οι τάφοι αυτού του κοιμητηρίου, που βρίσκεται από το 1795 στο Κατσενέμ, ένα χωριό 800 κατοίκων, βεβηλώθηκαν με αγκυλωτούς σταυρούς που ζωγραφίσθηκαν με μπλε και κίτρινο σπρέι. Ένας τάφος φέρει επίσης την επιγραφή «Elsassisches Schwarzen Wolfe» (Αλσατικοί μαύροι λύκοι), πιθανή αναφορά σε μια αυτονομιστική οργάνωση που δρούσε στη δεκαετία του 1970.

Οι βανδαλισμοί στο νεκροταφείο στο χωριό Κατσενέμ αποτελούν ένα ακόμα συμβάν σε μία αλυσίδα αντισημιτικών πράξεων που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό και έχουν ανησυχήσει τις Αρχές της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετέβη σήμερα Τρίτη στο νεκροταφείο στην Αλσατία ενώ έχουν προγραμματιστεί πορείες σε όλη τη χώρα κατά της αύξησης των αντισημιτικών επιθέσεων.


Η εισαγγελία του Στρασβούργου ανακοίνωσε πως άρχισε έρευνα

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ