ΟΗΕ: Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη είναι η χειρότερη στον κόσμο- Και επιδεινώνεται

ΟΗΕ: Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη είναι η χειρότερη στον κόσμο- Και επιδεινώνεται Facebook Twitter
EPA
0

Ότι η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη επιδεινώνεται λόγω της ένοπλης σύγκρουσης στη χώρα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΟΗΕ. 

«Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη παραμένει η χειρότερη στον κόσμο», γράφει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

«Σχεδόν τέσσερα χρόνια σύγκρουσης και σοβαρής οικονομικής ύφεσης ωθούν τη χώρα στα πρόθυρα του λιμού και εντείνουν τις ανάγκες σε όλους τους τομείς», προσθέτει η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

«Υπολογίζεται ότι το 80% του πληθυσμού, ήτοι 24 εκατομμύρια άνθρωποι, χρήζουν κάποιας μορφής ανθρωπιστική βοήθεια ή προστασία, εκ των οποίων τα 14,3 εκατομμύρια επειγόντως», συνεχίζει η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν οξεία ανάγκη (βοήθειας ή προστασίας) αυξήθηκε κατά 27% σε σχέση με πέρυσι», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση αυτή.

«Τα δύο τρίτα όλων των περιοχών βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα του λιμού», προειδοποιεί η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Ο συνασπισμός δυνάμεων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επεμβαίνει από τον Μάρτιο του 2015 στη σύγκρουση στην Υεμένη στο πλευρό της κυβέρνησης και κατά των ανταρτών Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Από τότε 10.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την σύγκρουση και 60.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με μερικό απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ωστόσο μη κυβερνητικές οργανώσεις θεωρούν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι κατά πολύ υψηλότερος, με ορισμένες να εκτιμούν ότι είναι ο πενταπλάσιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM