ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τι συμβαίνει με τους Αφρικανούς φοιτητές στα κατεχόμενα της Κύπρου

Τι συμβαίνει με τους Αφρικανούς φοιτητές στα κατεχόμενα της Κύπρου Facebook Twitter
0

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει ρεπορτάζ του BBC τις συνθήκες ζωής των Αφρικανών φοιτητών στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επιτήδειοι πείθουν τους φοιτητές πως το κόστος των διδάκτρων είναι χαμηλό και πως θα έχουν ευκαιρίες εργασίας, κάτι που διαπιστώνουν ότι δεν ισχύει με την άφιξή τους στο νησί.

Στο ρεπορτάζ του BBC αναφέρεται η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», που γράφει ότι ρεπόρτερ του βρετανικού καναλιού συνομίλησε με Νιγηριανή φοιτήτρια η οποία άφησε πίσω στη χώρα της το σύζυγό της και τα δυο ανήλικα της παιδιά.

Ο ατζέντης που την έπεισε να έρθει στην κατεχόμενη Κύπρο για σπουδές της υποσχέθηκε ότι τα δίδακτρα είναι μόλις 1.300 ευρώ το χρόνο και πως θα μπορούσε ταυτόχρονα να εργάζεται ώστε να στέλνει και χρήματα στη χώρα της.

Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε αφού με την άφιξή της στην κατεχόμενη Λευκωσία χρειάστηκε να πληρώσει όλα τα λεφτά που είχε φέρει μαζί της για να καλύψει την πρώτη δόση των διδάκτρων και πλέον χρειάζεται 900 ευρώ το μήνα για να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης και σπουδών.

Ως προς τις ευκαιρίες εργασίας, αποδείχθηκαν μύθος αφού οι μόνες δουλειές που μπορεί να βρει ένας Αφρικανός φοιτητής στα κατεχόμενα είναι εξαιρετικά χαμηλόμισθες και θα πρέπει να δουλεύει επτά ημέρες την εβδομάδα για να βγάλει πέρα. 

Αυτό βέβαια δεν είναι το μόνο πρόβλημα αφού πολλοί αναγκάζονται να καταφύγουν για δανεικά σε τοκογλύφους ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις φοιτητριών που κατέφυγαν στην πορνεία.

Πάστορας από τη Ζιμπάμπουε που μίλησε στο BBC αναφέρθηκε σε περιπτώσεις φοιτητριών που εξαναγκάστηκαν να προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες ως αποπληρωμή για δάνειο που είχαν λάβει. Αναφέρεται, μάλιστα, σε συγκεκριμένο περιστατικό όπου ο ίδιος απελευθέρωσε φοιτήτρια από σπίτι στο οποίο την είχαν φυλακισμένη και την εξέδιδαν.

Με πληροφορίες από Philenews/BBC

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM
ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM