Νάρκωνε και βίαζε 13χρονα κορίτσια - Σοκαριστική κατάθεση μάρτυρα για τον Ελ Τσάπο

Νάρκωνε και βίαζε 13χρονα κορίτσια - Σοκαριστική κατάθεση μάρτυρα για τον Ελ Τσάπο Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image
0

Ο διαβόητος μεξικανός λαθρέμπορος ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο οποίος δικάζεται στη Νέα Υόρκη, νάρκωνε και βίαζε έφηβα κορίτσια ηλικίας μερικές φορές μόλις 13 ετών, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν και επικαλούνται έναν μάρτυρα στη δίκη.

Οι λεπτομέρειες από τα έγγραφα σοκάρουν καθώς περιγράφουν πως ο Ελ Τσάπο αποκαλούσε τα ανήλικα κορίτσια «βιταμίνες» που του έδιναν «ζωή» και πώς νάρκωνε τα θύματά του με ουσίες στα ποτά τους.

Οι αποκαλύψεις αποδίδονται σε παλιό συνεργάτη του Ελ Τσάπο, τον Άλεξ Σιφουέντες, ο οποίος φέρεται να διαβεβαίωσε τις αρχές πως μια γυναίκα έστελνε φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών στο αφεντικό του καρτέλ για να μπορέσει να διαλέξει το θύμα του, πληρώνοντας για την υπηρεσία αυτή μέχρι και 5.000 δολάρια ανά κορίτσι.

Ο Σιφουέντες κατέφυγε και ο ίδιος τρεις ή τέσσερις φορές στο σύστημα αυτό με κορίτσια ηλικίας σε μερικές περιπτώσεις μόλις 15 ετών. Ο Ελ Τσάπο έκανε το ίδιο «επανειλημμένα με κορίτσια που μπορεί να ήταν μόνο 13 ετών», πρόσθεσε ο Σιφουέντες διαβεβαιώνοντας πως υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο 61χρονος Ελ Τσάπο νάρκωνε μερικές φορές τα κορίτσια «με μια ουσία σε μορφή πούδρας» και με τη βοήθεια του Σιφουέντες, πριν τα βιάσει.

Ο Άλεξ Σιφουέντες, ο οποίος έζησε με τον Γκουσμάν το 2007 και το 2008, δεν ανέφερε πάντως τα γεγονότα αυτά στη διάρκεια της δίκης, η οποία ολοκληρώθηκε την Τρίτη έπειτα από ακροαματικές συνεδριάσεις τριών μηνών.

«Ο Χοακίν Γκουσμάν διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς, που στερούνται οποιασδήποτε επιβεβαίωσης και θεωρήθηκαν λίγο αξιόπιστοι για να εξετασθούν στη δίκη», σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του Ελ Τσάπο, του Εντουάρντο Μπαλαρέσο, που διαβιβάσθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Δυστυχώς τέτοια έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν ακριβώς πριν αρχίσει η διάσκεψη των ενόρκων», πρόσθεσε.

Τα έγγραφα αυτά αποκαλύφθηκαν αφού τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης διαμαρτυρήθηκαν στη δικαιοσύνη για τη μυστικότητα που περιβάλλει τη δίκη του πρώην λαθρέμπορου ναρκωτικών.

Ο Σιφουέντες, 50 ετών, συνελήφθη το 2013 στο Μεξικό και στη συνέχεια οδηγήθηκε στις ΗΠΑ. Εκεί φυλακίσθηκε και συνεργάζεται με την αμερικανική δικαιοσύνη για να ελαφρύνει τη θέση του.

Ο Ελ Τσάπο, ο οποίος αντιμετωπίζει δέκα κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κατοχή όπλων και ξέπλυμα χρήματος, κινδυνεύει με ποινή ισοβίων, αν καταδικασθεί.

Κατηγορείται ότι από το 1989 έως το 2014 επέβλεψε την εξαγωγή στις ΗΠΑ ποσότητας κοκαΐνης μεγαλύτερης των 155 τόνων.

Mε πληροφορίες από CNN/ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM