H Mariah Carey αγνόησε τους ακτιβιστές και έδωσε συναυλία στη Σ. Αραβία

H Mariah Carey αγνόησε τους ακτιβιστές και έδωσε συναυλία στη Σ. Αραβία Facebook Twitter
0

Η τραγουδίστρια Mariah Carey  έχει επικριθεί από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών για τη συναυλία της στη Σαουδική Αραβία, αλλά αγνόησε την κριτική και χθες έδωσε το σόου της στο υπερσυντηρητικό βασίλειο.

Η Carey εμφανίστηκε με τον DJ Tiesto, τον Sean Paul και την τραγουδίστρια της Υεμένης Balqees Fathi, την Πέμπτη.

Οι ακτιβιστές δήλωσαν πως η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας χρησιμοποιεί τη ψυχαγωγία για να αποσπά την προσοχή των ανθρώπων από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διότι μπορεί να αισθανθεί την οργή του λαού.

Η Omaima al-Najjar, πολιτική πρόσφυγας από τη Σαουδική Αραβία και ιδρύτρια της μκο «Women for Rights in Saudi Arabia» (WARSA), είπε ότι το βασίλειο χρησιμοποιεί συναυλίες ως αντιπερισπασμό από τον πόλεμο που διεξάγεται από τη Σαουδική Αραβία στη γειτονική Υεμένη, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους κατασταλτικούς νόμους περί ανδρικής κηδεμονίας που περιορίζουν τις ελευθερίες των γυναικών.

Η WARSA ξεκίνησε μια καμπάνια με την οποία καλούσε την Carey να μποϊκοτάρει τη χώρα και την καλούσε να δείξει συμπαράσταση στις γυναίκες.

Στην καμπάνια τόνιζαν ότι η συναυλία δεν ήταν άλλωστε για το λαό της χώρας, αλλά για την πλούσια ελίτ καθώς τα εισιτήρια ήταν πανάκριβα.

Οι μάνατζερ της Carey δήλωσαν στο Associated Press ότι όταν «δέχτηκε την προσφορά για μια εμφάνιση με διεθνές κοινό και των δύο φύλων το είδε ως θετικό βήμα προς τη διάλυση του διαχωρισμού των φύλων».

«Η πρώτη γυναίκα διεθνής καλλιτέχνης που θα εμφανιστεί στη Σαουδική Αραβία, η Mariah αναγνωρίζει την πολιτιστική σημασία αυτού του γεγονότος και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις παγκόσμιες προσπάθειες για ισότητα για όλους».

Η δήλωση ανέφερε ότι η Carey «αναμένει να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει σε όλα τα ακροατήρια».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Πολιτισμός / Λίλιαν Μπάσμαν: Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Η έκθεση Lillian Bassman: Bazaar and Beyond, που παρουσιάζεται στο Met έως τις 26 Ιουλίου, φωτίζει μια δημιουργό που δεν αντιμετώπισε ποτέ τη μόδα ως απλό αντικείμενο προβολής. Τη μετέτρεψε σε ίχνος, χειρονομία και πείραμα, ενώ επέστρεψε σε αυτό το έργο δεκαετίες αργότερα, ξεκινώντας σχεδόν μια δεύτερη καριέρα στα 75 της.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΠΟ - Λίνα Μενδώνη: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως η αποκατάσταση του αποτελεί ιστορικό χρέος του κράτους απέναντι στα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, διασφαλίζοντας ότι το μνημείο και το ιστορικό τοπίο θα παραδοθούν στις επόμενες γενιές με τον προσήκοντα σεβασμό
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Πολιτισμός / Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Με ζωγραφική, εγκαταστάσεις και performances που έβαζαν το σώμα στο κέντρο, η Soares αμφισβήτησε τα σεξουαλικά ταμπού, την πατριαρχία και τον αυταρχισμό της εποχής της. Τα τελευταία χρόνια το έργο της επανεκτιμήθηκε διεθνώς μέσα από εκθέσεις στην Tate Modern και το MASP.
THE LIFO TEAM
Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Πολιτισμός / Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Το αρχείο του Scopin, που για χρόνια θεωρούνταν χαμένο, επιστρέφει τώρα ως βιβλίο και έκθεση, φωτίζοντας το Chelsea Hotel πριν γίνει πλήρως θρύλος και προτού αρκετά από τα πρόσωπα που κατέγραψε αποκτήσουν τη μεταγενέστερη μυθολογία τους.
THE LIFO TEAM
Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του As You Like It στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του Σαίξπηρ στο Λονδίνο

Το As You Like It θα παρουσιαστεί στο The Space Theatre από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου 2026, ενώ η ομάδα ετοιμάζει και το Twelfth Night στη Βαρκελώνη την 1η Αυγούστου, στην πρώτη της εμφάνιση εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
THE LIFO TEAM
Ο Jeremy O. Harris γράφει για τις 23 ημέρες κράτησής του στην Ιαπωνία στο Vanity Fair

Πολιτισμός / Ο Jeremy O. Harris γράφει για τις 23 ημέρες κράτησής του στην Ιαπωνία στο Vanity Fair

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο συγγραφέας και ηθοποιός συνελήφθη στις 16 Νοεμβρίου 2025, αφού βρέθηκε στην τσάντα του ποσότητα ουσίας που περιείχε MDMA.
THE LIFO TEAM