Brexit χωρίς συμφωνία θα φέρει βίζα για τους Ευρωπαίους πολίτες

Brexit χωρίς συμφωνία θα φέρει βίζα για τους Ευρωπαίους πολίτες Facebook Twitter
EPA
0

Brexit χωρίς συμφωνία σημαίνει πως από τις 30 Μαρτίου όσοι πολίτες της Ε.Ε. θέλουν επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο για πάνω από 3 μήνες θα χρειάζεται να κάνουν αίτηση για βίζα, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών. 

Όπως αποκάλυψε το αρμόδιο υπουργείο το μέτρο θα ισχύσει άμεσα και θα αφορά όσους θέλουν να ζήσουν, να εργαστούν ή να σπουδάσουν στη χώρα.

Όποιος θα θέλει να ζήσει στη Βρετανία για ένα διάστημα θα μπορεί να κάνει αίτηση για τη λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Προσωρινή Άδεια Παραμονής». Το έγγραφο αυτό θα επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο να μείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα τριών ετών.

Για την απόκτηση αυτής της άδειας θα υπάρχει ένα κόστος το οποίο ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά υπολογίζεται περίπου στις 500 με 600 λίρες, με βάση το σημερινό κόστος για την απόκτηση αντίστοιχων εγγράφων.

Η παραμονή του κάθε Ευρωπαίου στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από αυτή την τριετία θα εξαρτάται από το κατά πόσο θα πληροί τα κριτήρια του μελλοντικού μεταναστευτικού συστήματος που ήδη έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση ενός Brexit με συμφωνία οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούν να ταξιδεύουν και να εγκαθίστανται ελεύθερα στο Ηνωμένο Βασίλειο έως τη λήξη της μεταβατικής περιόδου στο τέλος του 2020.

Στο διάστημα αυτό θα μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για απόκτηση του δικαιώματος του εγκατεστημένου κατοίκου, που παρέχει το δικαίωμα μόνιμης διαμονής στη χώρα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM