Μήπως ότι κελαηδάει, δεν τιτιβίζει?

Μήπως ότι κελαηδάει, δεν τιτιβίζει? Facebook Twitter
0

Έντονες συζητήσεις προκάλεσε η απουσία του Wikileaks από τα trending topics του Twitter και κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι η υπηρεσία λογοκρίνει το συγκεκριμένο site. Το Twitter διαψεύδει το "ψαλίδι" ,σύμφωνα με το TechIT.gr  όμως,είναι λιγάκι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ενώ γινόταν χαμός στο social network με τις αποκαλύψεις του Ασάντζ ,το σάιτ απουσίαζε από τα trending topics  και το #rappersthatmightbehomeless ή το #Vnezuelan♥Biebs υπήρξαν πιο δημοφιλή θέματα .

Ένας δύσπιστος blogger που υπογράφει με το όνομα Bubbloy χρησιμοποίησε την υπηρεσία Trendistic, η οποία εντοπίζει τα θέματα που συζητούνται περισσότερο στο Twitter. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλλεξε, ο όρος #WikiLeaks ξεπερνούσε στις 5 Δεκεμβρίου και τα 5 trending topics που εμφάνιζε εκείνη τη στιγμή το Twitter (#TheWalkingDead, #thingsimiss, #noonelikesyoubecause, #rappersthatmightbehomeless και #Vnezuelan♥Biebs).

Επιπλέον, σύμφωνα με τα δεδομένα του, η τελευταία φορά που το #WikiLeaks υπήρξε trending topic ήταν στις 21 Αυγούστου. Την ίδια στιγμή, το #cablegate ήταν trending topic κατά την περασμένη εβδομάδα, το ίδιο και αρκετοί άλλοι όροι σχετικοί με το θέμα, σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Μια πιθανή εξήγηση που ακούστηκε αναφέρει πως μπορεί τα tweets με θέμα το WikiLeaks να μην διαφοροποιούνται αρκετά ή να μην προέρχονται από τόσο πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, γι' αυτό και δεν κατάφεραν να το κάνουν trending topic. Βέβαια, μια ματιά στα σχετικά tweets δείχνει πως κάτι τέτοιο είναι μάλλον αμφισβητήσιμο.

Εκπρόσωπος του Twitter πάντως, σε επιστολή που έστειλε στο Mashable, αρνείται κατηγορηματικά πως υπήρξε λογοκρισία από την πλευρά της υπηρεσίας. Επισημαίνει μάλιστα πως παρόμοιες διαμαρτυρίες είχαν πραγματοποιηθεί και για το hashtag #demo2010, που αφορούσε τις διαδηλώσεις των Άγγλων φοιτητών και μαθητών για τον τριπλασιασμό των διδάκτρων στα Βρετανικά πανεπιστήμια.

Πηγή: www.techit.gr

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά επίσημη έρευνα για το Grok του Έλον Μασκ

Τech & Science / Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά επίσημη έρευνα για το Grok του Έλον Μασκ

Η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε την περασμένη εβδομάδα το X να βρει «επειγόντως» λύση για να αποτραπεί η διασπορά πλαστών, «εξοργιστικών» εικόνων γυμνών γυναικών και παιδιών που δημιουργήθηκαν από το Grok
THE LIFO TEAM
Οι εκδότες φοβούνται ότι τα chatbots και οι περιλήψεις μέσω AI σηματοδοτούν το «τέλος της εποχής της επισκεψιμότητας»

Τech & Science / Τα chatbots και οι περιλήψεις μέσω AI σηματοδοτούν το «τέλος της εποχής της επισκεψιμότητας» στα ειδησεογραφικά sites

Η επισκεψιμότητα προς ειδησεογραφικές ιστοσελίδες έχει ήδη υποχωρήσει κατά ένα τρίτο μέσα σε μόλις έναν χρόνο παγκοσμίως, λόγω της ανόδου των AI overviews και των chatbots
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΗ - Ένα κόκκινο pixel στο χιόνι: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη έλυσε το μυστήριο ενός αγνοούμενου ορειβάτη

Τech & Science / Ένα κόκκινο pixel στο χιόνι: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη έλυσε το μυστήριο ενός αγνοούμενου ορειβάτη

Μετά τη διακοπή των ερευνών λόγω χιονιού το 2024, το 2025 η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones ανέλαβαν να σαρώσουν τις δύσβατες πλαγιές των Άλπεων για τον εντοπισμό του
THE LIFO TEAM