Η Κίνα απαγορεύει τα βίαια online video games

Η Κίνα απαγορεύει τα βίαια online video games Facebook Twitter
0

Το σίγουρο είναι πως η κινεζική κυβέρνηση δεν υπήρξε ποτέ ιδιαίτερα φιλική προς τα video games, αλλά τώρα μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε να λάβει αυστηρά μέτρα ως προς τον τύπο παιχνιδιών στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι Κινέζοι gamers.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου στο στόχαστρο μπαίνουν όλα τα παιχνίδια που «εκθέτουν σε κίνδυνο τα χρηστά ήθη της κοινωνίας» και μέχρι το τέλος της εβδομάδας παύει κάθε πρόσβαση σε αυτά. Σε ποια; Σε όσα παιχνίδια περιέχουν αναφορές σε απρεπή γλώσσα, ναρκωτικά, βανδαλισμούς, κλοπές, σεξουαλικές επιθέσεις και άλλες εγκληματικές συμπεριφορές.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου καταλήγει πως  «όλα τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με τις εκλεπτυσμένες πολιτισμικές παραδόσεις του έθνους και ενέχουν τον κίνδυνο εθισμού».

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ - Ένα κόκκινο pixel στο χιόνι: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη έλυσε το μυστήριο ενός αγνοούμενου ορειβάτη

Τech & Science / Ένα κόκκινο pixel στο χιόνι: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη έλυσε το μυστήριο ενός αγνοούμενου ορειβάτη

Μετά τη διακοπή των ερευνών λόγω χιονιού το 2024, το 2025 η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones ανέλαβαν να σαρώσουν τις δύσβατες πλαγιές των Άλπεων για τον εντοπισμό του
THE LIFO TEAM
Grok: Συνεχίζεται η δημοσίευση εικόνων γυναικών και παιδιών με «ελάχιστο ρουχισμό» παρά τη δέσμευση για αναστολή λογαριασμών

Τech & Science / Grok: Συνεχίζεται η δημοσίευση εικόνων γυναικών και παιδιών με «ελάχιστο ρουχισμό» παρά τη δέσμευση για αναστολή λογαριασμών

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή, ο Μασκ έγραψε σε ανάρτησή του πως «όποιος χρησιμοποιεί το Grok για να δημιουργεί παράνομο περιεχόμενο θα υποστεί τις ίδιες συνέπειες σαν να ανεβάζει παράνομο περιεχόμενο»
THE LIFO TEAM