Πρεμιέρα για τον Μπρούνο

Πρεμιέρα για τον Μπρούνο Facebook Twitter
0

Χτες βράδυ έκανε το επίσημο ντεμπούτο του ο «Μπρούνο» στο Λονδίνο. Ο Σάσα Μπάρον Κόεν κατέφτασε μετά συνοδείας για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστεί ως ο Αυστριακός, ανοιχτά γκέι σχεδιαστής μόδας Μπρούνο.

Η υπόθεση της ταινίας αρχίζει όταν ο Μπρούνο απολύεται από μια τηλεοπτική εκπομπή μόδας στην Αυστρία και φεύγει για την Αμερική για να γίνει, όπως λέει, «ο πιο διάσημος Αυστριακός μετά τον Χίτλερ».

Ο κριτικός του Guardian Στιβ Ρόουζ λέει ότι πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια ταινία με το «Μπόρατ», αλλά με καλύτερα κοστούμια. Εξακολουθεί να είναι ξεκαρδιστική αλλά και εξίσου -ή και περισσότερο- «ενοχλητική» με την ταινία του Μπόρατ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιοι ακτιβιστές της γκέι κοινότητας στην Αμερική εκφράζουν το φόβο ότι μπορεί η ταινία να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προφανώς επιθυμεί, και αντί να ξεσκεπάσει τα ομοφοβικά στερεότυπα, υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιους να αισθάνονται ακόμα πιο άβολα με τα ομοφυλοφιλικά ζητήματα.

Η Universal, πάντως, αρνήθηκε να προσθέσει στο φιλμ μήνυμα για τα δικαιώματα των γκέι και την ανεκτικότητα, όπως ζήτησαν οι ομοφυλοφιλικές οργανώσεις, δηλώνοντας πως «το "Μπρούνο" χρησιμοποιεί την κωμωδία της πρόκλησης για να ρίξει ένα δυνατό φως πάνω στον παραλογισμό της μηδενικής ανοχής και της άγνοιας, και στην ομοφοβία».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του με Argerich, Κουρεντζή, Nagano και Gheorghiu 

Πολιτισμός / Argerich, Κουρεντζής, Nagano, Gheorghiu: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Ο οργανισμός που άλλαξε τον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται στην πιο εξωστρεφή φάση του και υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα γεμάτο σημαντικές διεθνείς συμμετοχές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Πολιτισμός / Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι ο σχεδιαστής εργαζόταν «μέχρι το τέλος» πάνω στις νέες γραμμές Emporio Armani και Giorgio Armani, αλλά και σε μια μεγάλη έκθεση για τα 50 χρόνια του οίκου
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Στη μεγάλη οθόνη η ζωή του «βασιλιά της μόδας»

Πολιτισμός / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η ζωή του «βασιλιά της μόδας» μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν η φιλόδοξη παραγωγή θα εστιάσει μόνο στην επαγγελματική πορεία του σχεδιαστή στις πασαρέλες και το κόκκινο χαλί ή αν θα συμπεριλάβει και την προσωπική του ζωή
LIFO NEWSROOM
Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα ταινία του δημιουργού του «Worst Person in the World», ακόμα μια διασκευή Στίβεν Κινγκ, το φεμινιστικό «Vagabond» της γιαγιάς της νουβέλ βαγκ και η επιστροφή του «Toy Story» με αφορμή την 30η επέτειο από την πρεμιέρα του ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ