Καίτη Γκραμμά: «Ξυπνώντας από τη νάρκωση, έβαλα τα χέρια μου στην περιοχή και ξέσπασα σε κλάματα»

Καίτη Γκραμμά: «Ξυπνώντας από τη νάρκωση, έβαλα τα χέρια μου στην περιοχή και ξέσπασα σε κλάματα» Facebook Twitter
2

H Καίτη Γκραμμά είναι το trangender μοντέλο που απορρίφθηκε για διαδικαστικούς λόγους από το Next Top Model και πραγματικά ο πρώτος άνθρωπος που την τελευταία 10ετία μίλησε τόσο ανοιχτά για τη διαδικασία επαναπροσδιορισμού φύλου από την οποία πέρασε.

Η Γκράμμα με ηρεμία, ειλικρίνεια και χωρίς ωραιοποιήσεις για το χειρουργείο που της άλλαξε τη ζωή, μίλησε στην Ελεωνόρα Μελέτη και την εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» στον Alpha, επιχειρώντας να εξηγήσει πού καταλήγει η πορεία ενός ανθρώπου που από την ηλικία των 5 ετών βίωνε αυτό που τα transgender άτομα ορίζουν ως δυσφορία φύλου. 

«Είμαι καλά. Δεν μπορώ να σου πω ότι έχω αναρρώσει 100%. Δηλαδή πήρα δύο παυσίπονα για να έρθω, αλλά είμαι καλά. Έχω αρχίσει να πατάω στα πόδια μου, να περπατάω κανονικά. Έχω βγάλει τις γάζες, τα σωληνάκια και είμαι πολύ καλά. Έχω αρχίσει να ξαναδουλεύω. Δεν έχω κλείσει ούτε μήνα ακόμα, αλλά έχω ξαναρχίσει.

 

Καίτη Γκραμμά: «Ξυπνώντας από τη νάρκωση, έβαλα τα χέρια μου στην περιοχή και ξέσπασα σε κλάματα» Facebook Twitter

«Η ανάρρωση είναι μια αρκετά επώδυνη και πολύμηνη διαδικασία. Η όλη αποκατάσταση κρατάει περίπου 6 μήνες. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να περπατάς ή να δουλεύεις, απλά θέλει προσοχή και αποχή από κάποιες δραστηριότητες.

Το βράδυ πριν το χειρουργείο ένιωθα ανυπομονησία. Από τα 15 μου δεν υπήρχε αμφιβολία. Μέχρι όταν τελείωσα το γυμνάσιο δεν ήξερα ότι έχει τη δυνατότητα ένας άνθρωπος να υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία και να επαναπροσδιορίσει το φύλο του, δεν ήξερα καν τι είναι trans. Μόλις το έμαθα είπα ότι είναι η μόνη μου λύση, η μόνη μου ελπίδα», είπε μεταξύ άλλων το μοντέλο. 

Μιλώντας για την ακριβώς επόμενη ημέρα του χειρουργείου, η Γκραμμά αναφέρθηκε στη συγκλονιστική στιγμή κατά την οποία ξυπνά από την ανάρρωση και συνειδητοποιεί ότι αυτό από το οποίο υπέφερε σε όλη της τη ζωή είχε τελειώσει. 

 

«Δεν υπάρχουν ούτε πρώτες σκέψεις ούτε πρώτα συναισθήματα μετά το χειρουργείο, είναι μύθος για να ωραιοποιούμε τις καταστάσεις. Την πρώτη μέρα είσαι σαν το βαμπίρ γιατί έχεις νάρκωση και λες ακαταλαβίστικες κοτσάνες.

Το μόνο που θυμάμαι χαρακτηριστικά και μου το είπαν και οι γονείς μου, ήταν ότι ξύπνησα από τη νάρκωση, πετάχτηκα από το κρεβάτι, έβαλα τα χέρια μου στην χειρουργημένη περιοχή κατευθείαν για να σιγουρευτώ ότι έχει φύγει εντελώς και μόλις είδα ότι έφυγε, είπα επιτέλους, έκλαψα.Έκλαιγα μέχρι που με ξαναπήρε ο ύπνος από τη νάρκωση. Λυτρώθηκα ναι, αλλά δεν μπορώ να σου πω ότι είμαι σε φάση «Α τέλεια! Έγινε αυτό που ήθελα» γιατί είναι μια επώδυνη διαδικασία. Πονάς. Δεν είναι ότι είσαι καλά. Είχα αιμορραγία συνεχόμενη. Ανέβασα τρεις φορές πυρετό», εξήγησε. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

My super model. My idol. My second mother ❤️ #superhappy #crazy #ashell #modelspower #moschino #hmhellas @hm

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katy Gramma (@katy_gramma) στις


Πώς βίωναν, όμως, οι δικοί της αυτό το ταξίδι, καθώς είναι από τους λίγους ανθρώπους που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία, έχοντας γονείς και αδέλφια στο πλάι τους; 

«Όταν με έβλεπαν να τρυπάω το σώμα μου με ενέσεις οιστρογόνων και να πνίγομαι στους εμετούς, προφανώς και αισθάνονταν άσχημα, αλλά δεν τους ένοιαζε τι θα πει ο τάδε, αλλά ότι πονούσα, ότι έλεγα ότι δεν θα τα καταφέρω και στεναχωριούνταν». Όπως εξήγησε, η ίδια, οι γονείς της από όταν ήταν ακόμη παιδί ήξεραν τι συνέβαινε μαζί της και απλώς για καιρό εθελοτυφλούσαν.  Ήταν η σταθερότητα σε αυτό που για χρόνια τους εξηγούσε που τελικά τους έπεισε να στηρίξουν την επιλογή της. 

Η Γκραμμά μίλησε επίσης για μια άγνωστη στιγμή από την auditon της στο Next Top Model, όπου η Βίκυ Καγιά ξεσπά σε κλάματα και της εύχεται να κάνει τέτοια καριέρα στον χώρο της μόδας που θα ξεπεράσει την ίδια, αλλά και κάθε άλλο γνωστό μοντέλο από την Ελλάδα. 

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 2012 στην ταινία Mud του Τζεφ Νίκολς, πλάι στον Μάθιου Μακόναχι, για την οποία τιμήθηκε με το Robert Altman Award.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Γράφω σβήνω χωρις να μπορώ να αποτυπώσω ακριβώς αυτο που νιώθω διαβάζοντας το απόσπασμα ! Μπραβο στην Καίτη κ στην οικογένεια που κόντρα στην κουτσομπολίστικη κοινωνία που ζούμε , δεν Υιοθέτησε το “τι θα πει ο κοσμος;;;;» Ευχομαι Ηρεμία κ κάθε ευτυχία κ Ελπίζω να δούμε μεγάλα πραγματα απο αυτήν !
Εϊναι πάρα πολύ σημαντικό ότι ευτυχώς κάποιοι τυχεροί άνθρωποι έχουν την στήριξη και την αγάπη των γονιών τους σε τέτοια θέματα.Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία δεν χαίρει αποδοχής από τους δικούς τους ανθρώπους και πολύ χειρότερα από το ευρύ κοινωνικό σύνολο .Ας σεβαστούμε επιτέλους την όποια διαφορετικότητα τους γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι βιώνουν απιστευτο κοινωνικό ρατσισμό .